آنچه باعث تسلیم آمریکا شد مقاومت ملت ایران بود
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه آنچه باعث تسلیم آمریکا شد مقاومت ملت ایران بود، تأکید کرد: آینده کشور درخشان است، نباید اجازه بدهیم عدهای نسل جوان را مأیوس و ناامید کنند.
اسحاق جهانگیری عصر امروز (چهارشنبه) در مراسم افتتاحیه دهمین دوره مجلس دانش آموزی کشور با اشاره به اینکه در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی هستیم، اظهار داشت: در دوران انقلاب اسلامی افرادی متحمل حبس و شکنجه شدند و عدهای نیز به شهادت رسیدند تا انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.
معاون اول رئیس جمهور افزود: پس از انقلاب اسلامی نیز در روزگاران سخت و استثنایی دوران مقدس نیز که نیاز بود نه در حرف و شعار بلکه مردانه پای کار باشیم، عدهای از کیان کشور دفاع کردند و مردانه پای نظام و انقلاب ایستادند و امروز نیز نسبت به آینده نظام و انقلاب حساسیت دارند.
جهانگیری همچنین با اشاره به دوران پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: امام عزیز تقریباً در همین ایام از پاریس عازم کشور شد و با شرایطی که آن روزها در کشور حاکم بود، همه دلهره و نگرانی داشتند اما خوشبختانه امام (ره) با سلامت کامل به کشور وارد شدند و با استقبالی بی نظیر که در تاریخ از هیچ رهبری چنین استقبالی نشده بود، وارد کشور شدند و کمتر از ده روز پس از آن، انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و این در شرایطی بود که آمریکا با پشتیبانی از شاه تلاش میکردند که مانع از پیروزی انقلاب اسلامی شوند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: وقتی شاه حکومت نظامی اعلام کرد، امام خمینی (ره) با هوشمندی حکومت نظامی را لغو کرد و عدهای تصور میکردند که این فرمان امام به معنای فرستادن مردم جلوی توپ و تفنگ است اما این فرمان باعث شد ارتش تسلیم اراده ملت شود و انقلاب اسلامی به پیروزی برسد.
جهانگیری در ادامه با اشاره به مجلس دانش آموزی تصریح کرد: خوشبختانه در این مراسم سخنرانیها و نحوه مدیریت اعضای هیئت رئیسه بسیار خوب و با قاطعیت انجام شد و هر کس که نسبت به آینده انقلاب نگرانی داشته باشد، با مشاهده توانمندیهای جوانان و نمایندگان مجلس دانش آموزی کشور امیدوار میشود که سرنوشت کشور به دست افرادی توانمند خواهد بود که به بهترین وجه ممکن کشور را اداره خواهند کرد.
معاون اول رئیس جمهور با تبریک به دانش آموزانی که به عنوان نمایندگان مجلس دانش آموزی انتخاب شده اند از آنان خواست با انگیزه، کار و تلاش کنند و مسئولین کشور را نیز به توجه به این ظرفیت مهم برای حل مسائل کشور فراخواند.
جهانگیری از نمایندگان مجلس دانش آموزی خواست هر جلسهای که برگزار میکنند، نتیجه مباحث و گفتگوها را در قالب یک توافق و اجماع به وزیر آموزش و پرورش، دولت و حتی قوای سه گانه اعلام و مطالبات خود را مطرح کنند.
معاون اول رئیس جمهور با قدردانی از بانیان شکل گیری مجلس دانش آموزی در کشور تصریح کرد: ایجاد مجلس دانش آموزی که در دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی اتفاق افتاد کاری ارزنده و ماندگار در کشور بود که آثار مبارک آن در ارتقا توان فرهنگی و شهروندی کشور هویدا شده است.
جهانگیری ادامه داد: آموزش مردم سالاری، تقویت روح همکاری، بالابردن مهارت مشارکت و رقابتهای مؤثر اجتماعی-سیاسی از جمله ضرورتهایی است که انتظار میرود همراه با آموزش به فرزندان کشور آموخته شود.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت تقویت مهارت همکاری گفت: یکی از اشکالاتی که به جوامع در حال توسعه وارد میکنند این است که در کار انفرادی موفق و در کار جمعی ناموفق هستند که یکی از برنامههای مهم آموزش و پرورش باید این باشد که اینگونه ضرورتها را همپای تعلیم و تربیت، به دانش آموزان آموزش دهد.
جهانگیری اضافه کرد: آموزش این ضرورتها حتی باید از مدرسه و دانشگاه نیز فراتر رود به گونهای که کودک در خانواده باید به شکلی تربیت شود که بتواند مهارتهای زندگی را در دوران مدرسه بیاموزد.
معاون اول رئیس جمهور توجه به مهارت تاب آوری در کشور را موضوعی پراهمیت دانست و اظهار داشت: تجربه دوره سخت جنگ اقتصادی نشان داد که رمز موفقیت تاب آوری است و آن چه باعث شد آمریکا تسلیم شود و در مقابل ملت ایران سر تعظیم فرود آورد، مقاومت ملت ایران بود.
جهانگیری همچنین با تأکید بر اهمیت آموزش مهارتهای آینده اندیشی، فهم تاریخ و فرهنگ و مهارت اخلاقی، افزود: گاهی در مقابل مسائل عادی زندگی انتظاری که از هر فرد معمولی وجود دارد، از کسانی که در جایگاه مهمی همچون وزیر، نماینده مجلس و یا مقامی در قوه قضائیه قرار میگیرند، مشاهده نمیشود.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت مهارتهای با هم زیستن و با هم کار کردن گفت: این گونه مهارتها نباید به عنوان فوق برنامه تلقی شود بلکه باید در سیاستها و برنامههای اصلی آموزش و پرورش گنجانده شود.
جهانگیری افزود: مجلس دانش آموزی به عنوان یک نهاد که فرایند تشکیل آن با رقابتهای سخت و جدی صورت میگیرد فرایندی است که باعث میشود موضوع انتخابات برای دانش آموزان به یک موضوع مهم تبدیل شود.
معاون اول رئیس جمهور با طرح این پرسش که چرا انتخابات مهم است؟ گفت: ما کشوری هستیم که دو هزار و پانصد سال رژیم شاهنشاهی داشته ایم البته جزو اولین کشورهایی در منطقه هستیم که مجلس و پارلمان داشته ایم و این در حالی است که بسیاری از کشورهای اسلامی منطقه هنوز موضوعی به نام انتخابات ندارند بلکه این گونه است که یک قبیله سر کار است و پس از او فرزندش به جای او مینشیند.
جهانگیری با بیان اینکه چگونه میتوان انتخابات را اثربخش کرد و مشارکت همه صاحبان حق رأی را جلب کرد، تصریح کرد: پاسخ به این پرسشها و سولاتی مانند اینکه چه کنیم تا انتخابات موجب همسبتگی بیشتر و رقابت معنادار شود، میتواند از همین مجلس دانش آموزی آغاز شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه چه کنیم تا با انتخابات امید مردم به آینده کشور بیشتر شود افزود: اینها مطالباتی است که میتوان در انتخابات مجلس دانش آموزی تجربه کرد و در انتخاباتهای مهمتر آن را عملیاتی نمود. آنچه مهم است این است که مجلس دانش آموزی باید تبلور آثار مسئولانه رأی دادن و نمایندگی کردن و کمک به حل مسائل جامعه در حد و اندازه خودش باشد.
جهانگیری افزود: در مجلس دانش آموزی، دانش آموزان به یک نفر یا یک جمع نمایندگی میدهند که در چارچوب وظایف کار و فعالیت کند و همین که اکثریت دانش آموزان افرادی را به عنوان نماینده خود انتخاب میکنند بسیار پراهمیت است.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: امام خمینی (ره) به نمایندگان مجلس خبرگان که میخواستند قانون اساسی را بنویسند میفرمود که شما قیم مردم نیستید بلکه وکیل مردم هستید و آنچه اکثریت مردم میخواهند را باید انجام دهید حتی اگر به ضرر مردم باشد.
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه باید یاد بگیریم چگونه درک مشترک از مسائل و تهدیدات کشور داشته باشیم تصریح کرد: امروز با تهدیدات و فرصتهای مختلف در جامعه روبرو هستیم و زمانی میتوانیم به راهکار مشترک دست پیدا کنیم که درک یکسانی از تهدیدات و فرصتها داشته باشیم.
معاون اول رئیس جمهور در خصوص برخی حوادث ناشی از آتش سوزی لوازم گرمایشی در مدارس و آسیب به دانش آموزان گفت: همه ما لرزیدیم و گریستیم از اینکه دانش آموزی به دلیل آتش سوزی جان خود را از دست داد و یا دچار آسیب شد. این موضوع ما را بر آن داشت که مسأله گرمایش مدارس را یکبار برای همیشه حل کنیم و خوشبختانه بودجه مورد نظر برای این کار نیز تخصیص یافت و حالا مجلس دانش آموزی میتواند این موضوع را مطالبه کند و آموزش و پرورش توضیح دهد که چه میزان پیشرفت در این برنامه حاصل شده است.
جهانگیری با تأکید براینکه باید یاد بگیریم مطالبه گری عاقلانه و دلسوزانه داشته باشیم اظهار داشت: باید از ظرفیتهای کشور که در محدوده مسئولیت مان است برای غلبه بر مشکلات استفاده کنیم.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه از تصمیم گیری جمعی با تصمیم گیری فردی نتایج متفاوتی حاصل میشود، گفت: آینده کشور درخشان است و نباید اجازه دهیم عدهای از روی ناآگاهی، نسل جوان را مأیوس و ناامید کنند چرا که دهها و صدها مریم میرزاخانی در میان جوانان کشور وجود دارد و ایران میتواند در منطقه به عنوان یک کشور پیشرفته مطرح باشد و این چیزی است که بدخواهان ایران تلاش میکنند از آن جلوگیری شود.
وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم گفت: همان طور که جسم نیازمند تغذیه و مراقبت است باید روح خود را نیز تغذیه کنیم که یادگیری تغذیه روح است و پرورش جان را بر عهده دارد.
وی افزود: مجلس دانش آموزی فرصت و موقعیتی برای یادگیری است و فرصتی کم نظیر برای کسب آمادگی جهت نقش آفرینی برای فردای کشور است.
در این مراسم همچنین تعدادی از نمایندگان مجلس دانش آموزی از استانهای مختلف از طریق ویدئو کنفرانس به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.