آموزش و پرورش نباید به قشر خاصی واگذار شود
رئیس مجلس گفت: ما به دنبال افزایش مشارکت مردم در تربیت فرزندان خودشان هستیم، ولی حاضر نیستیم آموزش و پرورش را برای منفعتهای کوچک به قشر خاصی واگذار کنیم.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی طی پیامی به ششمین کنگره سراسری کانون تربیت اسلامی که صبح امروز به صورت ویدیو کنفرانس در سراسر کشور برگزار شد، اظهار داشت: همانقدر که مسئله امنیت و دفاع از کشور مهم است، تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش نیز اهمیت فوقالعادهای دارد.
متن این پیام به شرح زیر است:
«با گرامیداشت یاد و خاطره آموزگاران و دانشآموزان شهید و امام شهیدان و همچنین فرماندهان پرافتخار تربیت شده در مکتب حضرت امام خمینی (ره)، از جمله شهید سلیمانی بزرگ و شهید ابومهدی عزیز، و با آرزوی طول عمر با عزت و توفیقات روزافزون الهی برای رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدظله العالی). برای بنده بسیار مایه خرسندی است که امروز به بهانه ششمین کنگره کانون اسلامی که با حضور جمعی از معلمان و مدیران عزیز در سراسر کشور شکل گرفته است بر حسب وظیفه خدمتگزاری خود، چند جمله به این قشر پرتلاش و با افتخار عرض کنم.
میدانیم بنیاد آموزش و پرورش بر حضور معلمانی است که عناصر هدایتگر و تربیت کننده جامعه به حساب میآیند و سایر موضوعات در ذیل این محور شکل میگیرد. در حقیقت، معلمان، مأموریت بزرگ تربیت نسلی دانشمند، متفکر، متدین و حماسه ساز را برعهده دارند و اگر قرار باشد کشوری آباد و توانمند داشته باشیم، باید هر کجا که هستیم صدای معلمان را به خوبی بشنویم و در برنامهریزیهای مدیریتی کشور آن را لحاظ کنیم. البته حرکت عظیم تربیتی معلمان زمانی کامل میشود که با برنامه ریزی جامع و دقیق مسجد، مدرسه، منزل و محله را به یکدیگر پیوند بزنیم؛ چراکه این چهار فضا، محل اصلی رشد و تربیت فرزندان جامعه ما محسوب میشوند.
به نظر بنده همانقدر که مسئله امنیت و دفاع از کشور مهم است تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش نیز اهمیت فوقالعادهای دارد و رهبر معظم انقلاب توجه ویژهای به آموزش و پرورش و تربیت آیندهسازان کشور دارند تاکید کردهاند که باید تحول اساسی در آن رخ دهد.
کمی درنگ در مباحث دینی و اعتقادی به ما میگوید که مهمترین موضوع در اسلام، تعلیم و تربیت است همه انسانها را در همه مراحل زندگی را در بر میگیرد؛ بنابراین جا دارد که در حوزه تعلیم و تربیت، نسبت به گذشته عمیقتر و دقیقتر گام برداریم. وقتی بنده به گذشته خود نگاه میکنم، پی میبرم که آینده و شخصیت ما در همه ابعاد، در همان دوران مدرسه شکل گرفته است. آشنا شدن ما با اسلام، امام، انقلاب و موضوعاتی از این قبیل، برای ما ممکن نشد مگر با هدایتهای امام عزیز و معلمان دلسوزی که ما را با اندیشههای آن مرد بزرگی الهی آشنا کردند.
اکنون هم آحاد مردم باید پشتیبان اموزش و پرورش باشند؛ یعنی آموزش و پرورش مردمی. البته مردمی کردن آموزش و پرورش با خصوصی کردن فرق میکند. ما به دنبال افزایش مشارکت مردم در تربیت فرزندان خودشان هستیم، ولی حاضر نیستیم آموزش و پرورش را برای منفعتهای کوچک اقتصادی به قشر خاصی واگذار کنیم یا خدای نکرده از هدف عدالت آموزشی برای همه فرزندان ایران اسلامی کوتاه بیاییم.
ما باور داریم که اگر تمامی ظرفیتهای کشور از قبیل حوزههای علمیه، دانشگاهها، فرهیختگان، خانواده ها، مساجد و ... برای بالندگی آموزش و پرورش و برای ایجاد تحول اساسی در آن، بسیج و پای کار باشند جهش چشمگیری در ساخت جامعه دینمدار و پیشرفته خواهیم یافت. همچنین، برخلاف بسیاری از باورهای رایج، صَرف هزینه در قلمرو آموزش پرورش را سرمایهگذاری برای آینده کشور میدانیم نه ریختن پول به چاه ویل!
از شما دوستان عزیز هم که در قالب تشکلهای صنفی معلمان در حال فعالیت هستید تقاضا میکنم به شکل سازمان یافته، با بلند نظری و دستانی پر از پیشنهادهای سازنده، هم به اموزش و پرورش کمک کنید و هم راهکارهای تحول آفرین در این حوزه را به خدمتگزاران خود در مجلس شورای اسلامی انتقال دهید.
امیدوارم در آیندهای نزدیک آموزش و پرورش در جایگاه نخست اولویتهای کشور در برنامهریزیها قرار بگیرد. هم دولت و هم مجلس، در حمایت از معلم و مدرسه نقش اساسی دارند و باید به گونهای نقش آفرینی کنند که سیمای امیدآفرین نسل آینده ساز کشور را در آیینه عملکرد آنها ببینیم.
در پایان، ضمن آرزوی سلامت و موفقیت برای همه شما عزیزان، به دست اندرکاران برگزاری این کنگره، به ویژه برادر دلسوز و عزیزمان جناب آقای مهندس فرشیدی خداقوت میگویم و برای همه معلمان سرزمینمان بهترینها را از خداوند منان طلب میکنم؛ و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته
محمدباقر قالیباف»