سریال موسی(ع) متعلق به رسانه ملی است

کدخبر: 2365631

بالأخره نام کارگردان سریال موسی(ع) مشخص شد اما برخی از رسانه‌ها همراه با اطلاع‌رسانی نام حاتمی‌کیا به سرمایه‌گذاری غیر از تلویزیون اشاره کرده‌اند.

چند روز پیش بالأخره نام کارگردان سریال "موسی(ع)" بعد از درگذشت فرج‌الله سلحشور کارگردان اول و بیماری جمال شورجه کارگردان دوم، مطرح شد و رسماً ابراهیم‌ حاتمی‌کیا سکان هدایت این مجموعه تلویزیونی را برعهده گرفت. با پیگیری‌ها که شده قرار است فیلمنامه تغییرات اساسی داشته باشد و حاتمی‌کیا قصد دارد فیلمنامه این سریال را در 50 قسمت بازنویسی کند.

سریال حضرت موسی (ع) آخرین پروژه‌ای بود که فرج الله سلحشور کارگردان فقید سریال‌های تاریخی و مذهبی قصد داشت آن را به سرانجام برساند اما در همان مرحله نگارش فیلمنامه نیمه تمام ماند و عمر این کارگردان کفاف نداد تا بتواند آن را وارد پروسه تولید کند. پس از درگذشت فرج‌الله سلحشور بود که جمال شورجه کارگردان باسابقه و مشاور سلحشور در سریال‌های تاریخی و مذهبی‌اش، ساخت این سریال الف ویژه را به عهده گرفت.

سال گذشته شورجه در پی ابتلا به بیماری، بستری و بنا شد تیمی با سرپرستی یک کارگردان دیگر ادامه کار را برعهده بگیرد که قرعه به نام "حاتمی‌کیا" افتاد. آمدنِ حاتمی‌کیا و اعلام خبر حضورش به عنوان کارگردان سریال "موسی(ع)" با حاشیه‌هایی هم همراه بود. از حاشیه‌های بازیگر نقش اول و حضور برخی از هنرمندانِ کارهای حاتمی‌کیا مثل پرویز پرستویی و مریلا زارعی نام می‌بردند تا نامِ مؤسسه‌ای برای سرمایه‌گذاری این مجموعه تلویزیونی به میان آمد. برخی از رسانه‌ها اعلام کرده‌اند که ابراهیم حاتمی‌کیا خواستار ادامه همکاری با سرمایه‌گذار فیلم‌های اخیرش است و نام مؤسسه اوج را به عنوان سرمایه‌گذار و به تعبیری اسپانسرِ سریال "موسی(ع)" آوردند.

پیگیری‌ها نشان می‌دهد این گمانه‌زنی‌ها و خبرسازی‌ها صحت ندارد و سریال "حضرت موسی(ع)" به طور کامل در سازمان صداوسیما کار می‌شود. رسانه ملّی از ابتدا تاکنون هزینه‌هایی برای دکورسازی، پژوهش، نگارش و بازنویسی فیلمنامه صرف کرده است. "موسی(ع)" پروژه‌ای است که در ساختار الف ویژه و فاخر دسته‌بندی می‌شود. سریال‌های تاریخی که در وهله اول به لحاظ لوکیشن، بازیگران، هنروران، دکورها و صحنه‌های سخت و طاقت‌فرسا ساختار پیچیده و عظیمی را می‌طلبند.

یکی از نکات مهم در این عرصه، حضور خود رئیس صداوسیما در پشتِ این مجموعه‌های تلویزیونی است. همان‌طور که برای سریال "سلمان فارسی" اتفاق افتاد و علی عسکری به عنوان رئیس رسانه ملّی بر روند پروژه و کارگاه‌های تولید لباس و تجهیزات و امکانات این مجموعه تلویزیونی نظارت کرد. همان‌طور که در خصوص برخی از برنامه‌های تلویزیونی خاص، شخص رئیس صداوسیما تصمیم‌گیری می‌کنند و اینجا هم قرارداد و خیلی از اتفاقات مربوط به سریال‌های فاخر، الف‌ویژه و بیگ پروداکشن توسط شخص اول رسانه ملّی تصمیم‌گیری می‌شود. از این جهت، چنین خبرهایی که مؤسسه اوج و یا هر سرمایه‌گذار و اسپانسر دیگری پشت چنین مجموعه‌هایی‌اند و با حمایت مالی آن مؤسسات، به سرمنزل می‌رسند واقعیت ندارد.

هنوز زمان مشخص پیش‌تولید و تولید مشخص نیست اما قرار است کار جدیدی از حاتمی‌کیا در عرصه فیلمسازی ببینیم که تاکنون از او ندیده‌ایم. پیش از این تهیه‌کننده‌اش از شروع پیش‌تولید در سال 1399 خبر داده بود.

«خبرگزاری تسنیم»

ارسال نظر:
  • ناشناس

    فقط تو این سریال مثل آدم حرف بزنن.کتابی و تاتری حرف نزنن.معمولی مثل مردم صحبت کنن.کتاب نمیخونن که.چیه این مسخره بازیها که فیلمای تاریخی مثل ربات صحبت میکنن.جمع کنید خودتون رو.خشک و مثل عصا قورت داده ها.همه مردم بدشون میاد از کتابی حرف زدن.همه بدشون میاد.