بذل و بخشش دولت از جیب کارگران
بهانههای بیپایه و اساس محمد رضوانیفر و سکوت محمد شریعتمداری نمیتواند افکار عمومی را از انتقاد به انتصاب افراد فاقد صلاحیت، اما فعال در ستاد انتخاباتی حسن روحانی منحرف و مشکلی را حل کند. سازمان بازرسی موظف به رسیدگی است.
در گزارش قبلی که به انتصابات سیاسی افراد فاقد صلاحیت ستاد انتخاباتی دولت دوازدهم در شرکتهای زیر مجموعه سازمان تامین اجتماعی و وزارت کار اشاره و انتقاد کردیم کارشناسان و خبرنگاران متعدد به عمق فاجعه انتصابات در این شرکت پی بردند و نظرات خود را در فضای مجازی مطرح کردند. در ادامه ماجرا محمد رضوانی فر؛ مدیرعامل شستا دو هفته پیش در یک لایو کوتاه اینستاگرامی یک طرفه که تنها خود متکلم الوحده بود با بهانههای تکراری و همچنین حمله به نحوه سکان داری شستا در دولتهای قبل و به خصوص در زمان حضور علی ربیعی در وزارت کار به توجیه انتصابات این روزهای شستا پرداخت.
بررسی روند شفافسازی در شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی نشان میدهد که نوع شفافیت مورد ادعای آقایان، شفافیتی به اصطلاح درپیتی یا به بهتر است بگوئیم شفافیتی به سبک محمدین (محمدرضوانی فر و محمد شریعتمداری) است و تنها نوعی طفره رفتن و بازی رسانهای است که البته با افزایش آگاهی و سواد رسانهای مردم و گسترش تبادل اطلاعات در فضای مجازی تصور موثر بودن این قبیل اقدامات در اذهان عمومی خیالی باطل بیش نیست. واضح است که اگر مدیران بزرگترین هلدینگ اقتصادی کشور اعتقادی به شایسته سالاری و افزایش بهره وری شرکتهای زیرمجموعه خود داشتند (شرکتهایی که نیمی از مردم ایران به ویژه جامعه کارگری سهامدار آن هستند) بجای توجیهات ضعیف و انحراف اذهان عمومی چنین فرصتی را غنیمت شمرده و سیستم را از وجود مدیران بی لیاقت پاک کنند تا بیش از این کشور و مردم از این فضای سیاست زده متضرر نشوند. خرداد سال جاری برخی رسانهها از وجود اعضای هیئت مدیره با مدرک غیر مرتبط و بدون یک روز سابقه کار اداری انتقاد کرده بودند. جالب اینکه بعد از انتقادات، شستانشینان به جای اصلاح و برکناری این افراد، در فایل پی دی اف بارگذاری شده با بروزرسانی مرداد ماه در سایت شستا مقطع و مدرک تحصیلی را تغییر داده اند.
این تغییرات آنقدر شتاب زده و ناشیانه بوده که آقایان از تغییر فایل بارگذاری شده در سایت وزارت کار غافل شده اند و تحصیلات و مدرک افراد در فایل بارگذاری شده سایت وزارت کار (فایل پی دی اف)، سامانه اعضای هیئت مدیره در سایت وزرات کار، کدال و سایت شستا همخوانی ندارد. جدول زیر این دستکاری در اعلام مدرک و مقطع تحصیلی اسامی اعضای هیئت مدیره شرکت را نشان میدهد.
همانطور که میبینید شستانشیان در پارهای از موارد با دستکاری عنوان مدرک تحصیلی در صدد مرتبط نشان دادن مدرک تحصیلی افراد بر آمده اند. به طور مثال در مدرک میثم سام بند؛ عضو هیئت مدیره سرمایه گذاری هامون کیش با پاک کردن کلمه شهری از مدیریت شهری مدرک ایشان به ارشد مدیریت تغیر پیدا کرده است. این در حالی است در مقطع ارشد گرایشی به نام ارشد مدیریت نداریم، رشته تحصیلی آقای میثم سام بند ارشد مدیریت شهری است و این رشته جهت نگهداری، اداره و توسعه فضاهایی است که در برنامه ریزی شهری کاربرد دارد و هیچ ارتباطی با شرکت سرمایه گذاری هامون کیش ندارد. یا برای جلال دهنوی در سیمان ساوه بعد از تغییرات در سایت شستا و حتی وزارت کار بجای دکتری علوم اداری، مدرک جدیدی به نام دکتری علوم اداری و اقتصادی ذکر شده است که اصلا چنین گرایش وجود خارجی ندارد و البته مشخص هم نیست فردی با مدرک علوم اداری قرار است چه مشکلی از کارخانه سیمان حل کند! مدرک دکتری فقه اسلامی سید محمد علی موسوی مدیرعامل حریر به دکتری حقوق تغییر پیدا کرده است، رشته فقه و مبانی حقوقی اسلامی یکی از گرایش الهیات و معرف اسلامی است که بر فقه مضاف تاکید دارد، دانش آموختگان این رشته معادل طلاب پایه هفت حوزه علمیه میباشند و به همین خاطر است که آقای محمدعلی موسوی هم اکنون سردفتر ازدواج و طلاق شماره ۱۸۲ اهواز است.
این تغییرات به اینجا ختم نمیشود و در اقدامی عجیب مدرک تحصیلی آقای ایرج خصلتی؛ عضو هیئت مدیره نسوز ایران از ارشد جغرافیا به کارشناسی مهندسی صنایع تغییر پیدا کرده است. از این رو مدارک آقایان علی حسینی؛ عضو هیئت مدیره پخش هجرت از ارشد فناوری اطلاعات به ارشد مدیریت مالی، مجید بابلیان؛ عضو هیئت مدیره کشت و دام گلدشت اصفهان از ارشد صنایع غذایی به ارشد مهندسی کشاورزی، جالینوس بهرامی؛ مدیرعامل چدن و فولاد درود از دیپلم علوم تجربی به کارشناسی شیمی تغییر پیدا کرده است!
جالب است بدانید که در عمده تغییرات، شستا دست به حذف کلمه "شهری" از رشته مدیریت شهری زده و افرادی که مدرک با گرایش مدیریت شهری دارند، مدرک آنها به مدیریت تغییر یافته است. فاجعهای بنام انتصاب اعضای هیئت مدیره با مدرک نامرتبط
محمد شریعتمداری اوایل حضورش در وزارت کار و در انتقاد از حضور اعضای هیئت مدیره با مدرک غیر مرتبط در شستا گفته بود: در بحث شفافیت عقب هستیم موردی را داریم که با مدرک جغرافیا عضو هیأت مدیریت پتروشیمی است. (خبرگزاری فارس، ۱۱/۹/۹۷) اکنون بعد از دو سال از حضور محمد شریعتمداری و تیمش در وزارت کار و انتصاب افراد با مدرک غیر مرتبط، محمد رضوانیفر؛ مدیرعامل شستا این انتصابات را اینگونه توجیه میکند. وی میگوید: در تحلیل هیئت مدیره شرکتها باید این موضوع را مدنظر داشته باشیم که این انتصابات بر اساس نیاز شرکت هاست، اگر شرکتی مشکلات حقوقی دارد باید از حقوقدان در هیئت مدیره استفاده کند و اگر شرکتی مشکلات بین الملل دارد باید از فردی با تخصص بین الملل استفاده کنیم. (کانال شستا، لایو اینستاگرامی اخیر) این استدلال پذیرفتنی نیست، چون وی برای تقویت شرکتها میتواند از مدیر اجرائی قوی استفاده کند. اگر استدلال محمد رضوانیفر را بپذیریم باید توضیح دهد که آیا شرکت فرآورد شیمیایی قشم که تولید کننده محصولات پروپیلن است مشکلات روابط عمومی دارد که احمد خاندوزی را با مدرک روابط عمومی به عنوان عضو هیئت مدیره اش منصوب کرده است؟!
آیا کارگران و مدیران شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران مشکل گفتاری یا نوشتاری و ادبیاتی دارند که آقای وحید رحمانی با مدرک ادبیات فارسی عضو هیئت مدیره این شرکت است؟ آیا شرکت حمل و نقل آبادان یک شرکت سیاسی است که مدیرعاملش باید تحصیل کرده علوم سیاسی باشد؟ چه سنخیتی بین علوم تربیتی و آجر نسوز است که سید کمال الدین میرهادی با مدرک ارشد علوم تربیتی عضو هیئت مدیره آجر نسوز ایران شده است؟! اگر این استدلال را بپذیریم چرا در هیئت مدیره کشتیرانی ایران که بدهی و پروندههای مطالبات آن به ۹۰ هزار و ۹۴۲ میلیارد ریال است یک تحصیل کرده حقوق در هیئت مدیره آن منصوب نشده است؟ کدام یک از شرکتهایتان مشکلات سیاسی دارد که اعضای هیئت مدیرهشان با مدرک علوم سیاسی منصوب شده اند؟! یک تحصیلکرده تاریخ چه کمکی میتواند به شرکتها بکند؟! انتصابات اتوبوسی در شستا / هر دو روز یک مدیر جدید!
مدیرعامل شستا اخیراً و در جلسه شورای معاونین وزارت کار از انتصاب ۴۰۰ نفر در هیئت مدیره شرکتهای زیر مجموعه این شرکت خبر داد. (کانال اخبار ۲۰:۳۰) محمد رضوانی فر ۱۷ آذر ۹۷ به عنوان مدیرعامل شستا منصوب شد. با کمی بررسی متوجه انتصابات اتوبوسی محمد رضوانی فر در شستا میشویم و این حجم انتصابات اعضای هیئت مدیره بیانگر آن است که رضوانی فر تقریبا هر دو روز یک نفر یا به عبارتی هر هفته ۴ نفر را در هیئت مدیره شرکتها منصوب کرده است. حال سوال اینجاست با سوابقی که از افراد منتصب شده در صندلیهای مدیریتی شستا هویدا شده است این میزان تغییر مدیران تنها در طول دو سال با چه هدف و انگیزهای صورت گرفته است؟! آیا بخش قابل توجهی از این انتصابات اتوبوسی به بده بستانهای انتخاباتی سال 96 مربوط نیست؟! شستا، بزرگترین هلدینگ اقتصادی کشور یامحل باج دهی به سیاسیون
محمد رضوانی فر مدیرعامل شستا در لایو اینستاگرامی خود برای توجیه انتصاب فعالان سیاسی ستاد روحانی در شرکتهای شستا گفت: در انتصابات اعضای هیئت مدیره از تمامی طیفهای سیاسی حضور دارند. گرچه چنین موضوعی با بررسیهای ما همخوانی ندارد، اما در صورت تایید این مساله محمد شریعتمداری؛ وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی به عنوان مدیر بالادستی شستا لازم است به افکار عمومی توضیح دهد که آیا قرار بود شرکتهای زیر مجموعه شستا گوشت قربانی طیفهای سیاسی باشند یا یک دارائی بین النسلی و متعلق به منافع عامه مردم که میبایست به بهترین نحوو با افراد شایسته و متخصص که در کشور هم کم نیست اداره شود؟! چرا ملاک انتصابات در شستا به جای شایسته سالاری باج دادن به سیاسیون و غیره است؟ ازطرفی نهادهای نظارتی از جمله سازمان بازرسی و مجلس شورای اسلامی نیز باید به مردم و رسانهها توضیح دهند که چرا با اینکه چنین سومدیریتها و زد و بندهای سیاسی در انتصابات نشات گرفته از انتخابات رسانهای شده است و کسانی مثل رضوانی فر هم نمیتوانند پاسخ درست و مناسبی نسبت به انتقادات ارائه دهند، اما هیچ واکنش و نظارت و برخوردی از طرف آنان صورت نگرفته و نمیگیرد!
در گزارشهای بعدی به سایر انتصابات قومی قبیلهای و حزبی که منتصبین آنها فاقد صلاحیت و تخصص لازم برای تصدی گری صندلی مدیریتی در مجموعه وزارت کار و هلدینگ بزرگ سرمایه گذاری تامین اجتماعی بوده و یا همزمان دارای دو پست مدیریتی هستند و یا با سن بالا و بازنشستگی همچنان در پستهای مدیریتی قرار دارند میپردازیم.
«خبرگزاری دانشجو»