زمان بازگشت به زندگی بدون کرونا اعلام شد

کدخبر: 2365494

پروفسور اوغور شاهین، یکی از سازندگان واکسن جدید کرونا می‌گوید این واکسن در طول تابستان آینده به طور عمده در دسترس قرار خواهد گرفت و زندگی تا زمستان آینده باید به حالت طبیعی بازگشته باشد.

پرفسور شاهین یکی از بنیانگذاران شرکت آلمانی بیوان‌تک سازنده واکسن ظاهرا تاثیربخش برای کروناویروس است گفت زمستان امسال هم همراه با شیوع بالای کرونا خواهد بود، چرا واکسن در این هنگام تاثیر چندانی بر شمار عفونت‌ها نخواهد داشت.
هفته قبل بیوان‌تک و شرکت همکارش فایزر اعلام کردند آنالیز مقدماتی نشان داده است این واکسن می‌تواند از بیش از ۹۰ درصد افراد در برابر ویروس کرونا محافظت کند.
حدود ۴۳۰۰۰ نفر در آزمایش‌های این واکسن شرکت داشتند.
پروفسور شاهین گفت عوارض جانبی اصلی این واکسن تا به حال درد خفیف تا متوسط در محل تزریق برای چند روز و نیز ایجاد تب خفیف تا متوسط در برخی از افراد برای همین مدت بوده است.
به گفته شاهین تا به حال عوارض جانبی وخیمی که باعث متوقف کردن بررسی شده باشد، مشاهده نشده است.
شاهین گفت اگر همه چیز به خوبی پیش برود، عرضه واکسن از پایان امسال یا آغاز سال آینده شروع خواهد شد. به گفته او هدف این است که بیش از ۳۰۰ میلیون دوز واکسن تا ماه آوریل آینده (اواسط فروردین آینده) در جهان توزیع شود و تاثیر واکسن در سطح جامعه در آن هنگام تازه شروع خواهد شد.
پروفسور شاهین گفت: «تابستان به ما کمک خواهد کرد، چرا که میزان عفونت در تابستان کاهش می‌یابد و آنچه مطلقا ضرورت دارد این است که تا پیش از پاییز/زمستان آینده به میزان بالای واکسیناسیون برسیم.»
به گفته او باید همه برنامه‌های ایمن‌سازی با واکسن پیش از پاییز آینده تکمیل شوند.
پروفسور شاهین در پاسخ به این پرسش که آیا واکسن در افراد سالمندتر به اندازه افراد جوانتر موثر خواهد بود، گفت انتظار دارد تا سه هفته اینده بتواند در این باره نظر دهد.
او گفت که هنوز معلوم نیست که ایمنی پس از تزریق دومین دوز واکسن تا چه مدت ادامه خواهد داشت.
با این حال به گفته اگر معلوم شود که ایمنی نسبت به ویروس پس از یک سال کاهش عمده‌ای پیدا می‌کند، تقویت دوباره ایمنی (با واکسن یادآور) چندان پیچیده نخواهد بود.
پروفسور شاهین همچنین گفت اطمینان دارد این واکسن میزان انتقال ویروس بین افراد را کاهش خواهد داد، چرا که مانع ایجاد علائم بیماری در افراد واکسن‌زده خواهد شد.
به گفته او، امکان دارد که واکسن انتقال ویروس را تا نصف کاهش دهد که تاثیر بزرگی شمرده می‌شود.
او افزود: «من بسیار مطمئن هستم که انتقال ویروس بین افراد با این واکسن بسیار موثر - شاید نه ۹۰ درصد اما شاید ۵۰ درصد- کاهش خواهد یافت، اما نباید فراموش کنیم که حتی در این شراطی کاهش فراوانی در گسترش عالمگیری کرونا ایجاد خواهد شد.»

«خبرگزاری مهر»

ارسال نظر: