بیان ارزش صدقه در آیهای از قرآن کریم
امام صادق علیهالسلام نقل شده که فرمود: هیچ چیزی نیست مگر آنکه فرشتهای بر آن موکل است، جز صدقه، چه آنکه آن در دست خدا واقع میشود.
یکی از ارزشهای دین مبین اسلام، صدقه و انفاق به دیگران است. برای صدقه واجب یا مستحب، فوائد بسیاری است که از خلال روایات و آیات قرآن استفاده میشود:
1. پاداش زیاد اخروی، چنانکه از پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله نقل شده: آگاه باشید هر که انفاق کند به صدقهای، برای اوست به وزن هر درهم، مانند کوه اُحد از نعمتهای بهشت.
2. صدقه در دست پروردگار قرار گیرد، چنانکه از امام صادق علیهالسلام نقل شده که فرمود: هیچ چیزی نیست مگر آنکه فرشتهای بر آن موکل است، جز صدقه، چه آنکه آن در دست خدا واقع میشود. «ما من شَیءٍ اِلا وکلَ بهِ ملکٌ الا الصَّدَقةَ فاِنّها تَقَعُ فی یدِ الله.»
حجت الاسلام فرحزاد درباره ارزش صدقه با استناد به آیهای از قرآن گفت حدود 100 آیه دربارۀ صدقه و انفاق آمده است. خداوند در آیۀ10 سورۀ منافقون میفرماید « وَ أَنْفِقُوا مِنْ ما رَزَقْناکُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ یَأْتِیَ أَحَدَکُمُ الْمَوْتُ فَیَقُولَ رَبِّ لَوْ لا أَخَّرْتَنی إِلى أَجَلٍ قَریبٍ فَأَصَّدَّقَ وَ أَکُنْ مِنَ الصَّالِحین / (10 منافقون) و از آنچه روزىِ شما کردهایم، انفاق کنید، پیش از آنکه یکى از شما را مرگ فرا رسد و بگوید «پروردگارا، چرا تا مدّتى بیشتر [اجل] مرا به تأخیر نینداختى تا صدقه دهم و از نیکوکاران باشم؟»
وی افزود: شخصی که فوت کرده است، در بین تمام اعمالی که وجود دارد، از خداوند درخواست دارد مرا برگردان تا تصدق کنم؛ یعنی راه صالحیت در این آیه، صدقه معرفی شده است.
«خبرگزاری تسنیم»