ابتلای مجدد به کرونا چقدر جدی است
یک متخصص بیماری های عفونی، در ارتباط با خطر ابتلای مجدد به کروناویروس، توضیحاتی ارائه داد.
علیرضا فاطمی، گفت: باوری که همیشه درباره بیماریهای ویروسی مطرح بوده، بیانکننده ایمنی معمولا مادامالعمر پس از ابتلا به آنها است. البته در مواردی مانند آنفلوانزا که ویروس همواره در حال جهش است، این امر منتفی است و در سالهای متوالی یا حتی در یک سال، ممکن است ابتلای چندباره در یک فرد دیده شود به همین دلیل هر سال واکسن آنفلوانزا بر اساس گونههای شایع ویروس در سال قبل ساخته و عرضه میشود.
وی افزود: جهشهای ایجادشده در کروناویروس جدید طی ماههای اخیر عمده نبوده و بیشتر حاکی از سرایت پذیرتر شدن و احتمالا ناشی از شدیدتر شدن بیماری بوده است. البته با توجه به طولانیشدن همهگیری و طبیعت ذاتی ویروسها و تمایل به تغییر ساختاری، وقوع جهش عمده و تغییر اساسی در ساختار ویروس غیرممکن نیست و اگر این جهش عمده اتفاق بیافتد، سابقه ابتلای قبلی قطعا از ابتلای مجدد پیشگیری نخواهد کرد و چالش بیشتری برای سیستم درمانی در دنیا ایجاد خواهد کرد.
فاطمی ادامه داد: در ماههای اخیر بیمارانی به بیمارستانها مراجعه کردهاند که در بررسی انجام شده مشخص شده ابتلای مجدد به کووید ۱۹ داشتهاند، این امر به خصوص در افرادی که تماس مکرر با ویروس داشتهاند، مانند کادر درمانی بیشتر اتفاق افتاده است. البته موارد بروز مجدد عفونت در حدی نبوده که نگران کننده باشد و بیشتر مواردی هم که مبتلا شدهاند، علائم خفیفی داشتهاند، ولی این ابتلای مجدد، بیان کننده ایمنی موقت به این ویروس است که هم امکان ماندگاری همه گیری و هم احتمال شکست واکسن احتمالی در ماههای آینده را افزایش میدهد.
وی گفت: تقریبا تمام یافتههای بومیشناسی، تشخیصی و درمانی این ویروس تا این لحظه نشان داده تنها راه موثر مبارزه با آن، رعایت اصول بهداشتی
«خبرگزاری مهر»