ابتلای مجدد به کرونا در کشور بیشتر از حد انتظار است
متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری، با عنوان این مطلب که ابتلای مجدد به کرونا چندان شایع نیست، گفت: در کشور ابتلای مجدد بیشتر از حد انتظار دیده شده است.
آرمین وزیریان، با بیان اینکه طبق توصیه های سازمان بهداشت جهانی تمامی افراد با سن بالای شش ماه می توانند از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند، گفت: توزیع این واکسن با نظارت وزارت بهداشت صورت می گیرد و احتمالا اواخر شهریور ماه توزیع آن آغاز می شود.
وی با بیان اینکه ممکن است برای فروش واکسن آنفلوانزا در شرایط شیوع کرونا بازار سیاه ایجاد شود، بر پرهیز از هجوم افراد برای تزریق این واکسن تاکید کرد.
متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری، یادآور شد: افرادی که ممکن است بیشتر در معرض این ویروس باشند و همچنین کودکان، افراد مسن، افراد دارای بیماری های زمینه ای و زنان باردار در اولویت تزریق واکسن آنفلوآنزا هستند.
وزیریان همچنین با بیان اینکه هر پوششی روی بینی یکی از روش های موثر برای جلوگیری از انتقال بیماری کروناست، گفت: هر پوششی روی بینی بهتر از آن است که از ماسک استفاده نشود.
وی تاکید کرد: البته تنها استفاده از ماسک برای پیشگیری از انتقال کافی نیست، بلکه افراد باید فاصله اجتماعی را رعایت کنند و از حضور در محیط های بدون تهویه و پنجره باز اجتناب کنند.
وزیریان با بیان اینکه کماکان موارد ابتلا به کووید ۱۹ دیده می شود، گفت: در پیک اول غافلگیری اتفاق افتاد و ویروس در حالی شیوع پیدا کرد که هیچ اطلاعاتی از آن نداشتیم و تعداد زیادی از افراد در مدت کوتاهی به آن مبتلا شدند، در این مرحله با رعایت پروتکل های بهداشتی و محدودیت در روابط اجتماعی به دنبال ترسی که از بیماری به وجود آمد، اپیدمی تا حدی کنترل شد و در اردیبهشت ماه موارد ابتلا کاهش چشمگیری یافت.
وی ادامه داد: در خردادماه مجددا در مورد بیماری عادی پنداری ایجاد شد و مردم فکر کردند که شرایط عادی شده و به همین خاطر ارتباطات اجتماعی افزایش یافت، یعنی به رغم توصیه ها و ممنوعیت ها بسیاری از رفت و آمدهای دوستانه و خانوادگی، گردهمایی ها و مراسم های اجتماعی همچون عزا و عروسی از سر گرفته شد و در نهایت به دلیل افزایش تجمعات پیک دوم ایجاد شد.
وزیریان یادآور شد: در حال حاضر رفتارهای پیشگیرانه بیشتر دیده می شود، ولی روابط اجتماعی محدود نشده است، اما اگر روند کنترلی را ادامه بدهیم شاید در مهر و آبان ماه شرایطی مانند اردیبهشت را تجربه کنیم. نگرانی درباره بازگشایی مدارس و دانشگاه ها نیز به خاطر ترس از پیک سوم است، به هرحال شرایط هنوز عادی نیست و همه با تصور اینکه ویروس هنوز شایع است باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.
این متخصص افزود: متاسفانه بسیاری از افراد مسن که به کرونا مبتلا شده اند اظهار می کنند که برای پیشگیری از کرونا چندین ماه است که از خانه بیرون نیامده اند، اما به خاطر اینکه در اطراف آنان جوانانی حضور دارند که نسبت به محدود کردن روابط اجتماعی بی توجه اند و یا اینکه به دلیل شرایط کاری مجبور به تردد در سطح شهر هستند، به کرونا مبتلا می شوند.
وی تاکید کرد: افراد در دیدار با اعضای مسن خانواده باید تا جای ممکن فاصله اجتماعی را رعایت و مدت زمان دیدارهایشان را محدود کنند و به هیچ عنوان استفاده از ماسک را فراموش نکنند تا از ابتلای آنان جلوگیری شود.
وزیریان با بیان اینکه با نزدیک شدن به فصل پاییز ممکن است بسیاری از علائم سرماخوردگی با کرونا اشتباه گرفته شود، اظهار کرد: تجربه نشان می دهد معمولا کرونا به صورت تک علامت بروز نمی کند.
وزیریان درباره اینکه آیا کرونا در بهبودیافتگان در صورت ابتلای مجدد با علائم شدیدتری بروز می کند یا خیر، توضیح داد: به طور کلی ابتلای مجدد چندان شایع نیست، اگرچه در کشور ما نسبتا زیاد دیده شده است.
وی ادامه داد: البته جمع بندی آماری در این باره انجام نشده است، اما در کشور ابتلای مجدد بیشتر از حد انتظار دیده شده است.
وزیریان اظهار کرد: در برخی از بیمارانی که مجدد به کرونا مبتلا می شوند شدت بیماری خفیف تر و در برخی شدیدتر و در برخی همچون دفعه پیشین است، اما به طور کلی هنوز تجربه جمع بندی شده ای در این زمینه وجود ندارد.
وی در پایان تاکید کرد: افراد باید شرایط را قرمز در نظر بگیرند و تمامی اصول بهداشتی را رعایت کنند و با زدن ماسک و محدود کردن ارتباطات اجتماعی خطر ابتلا به کرونا را کاهش دهند.
«خبرگزاری مهر»