خروجی بیماران کرونایی، بیشتر از ورودیها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در حال حاضر خروجی بیماران کرونایی از بیمارستان و مراکز درمان بیشتر از ورودی آنها است، اما به دلیل سفرهای اخیر مشخص نیست، شرایط در روزهای آتی به چه شکل باشد.
«جلیل کوهپایهزاده» رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد وضعیت بیماران کرونایی بیمارستانهای زیرمجموعهی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: از اواسط مرداد ماه به بعد سیر کاهشی در مراجعات به مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستانی داشتیم و همچنین میزان فوتیهای کرونا کاهش پیدا کرده بود، البته هنوز هم به نظر ما این میزان بالا است، ولی به نسبت هفتههای اول مرداد ماه و اواخر تیرماه آمار کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه: طبیعتاً در حال حاضر شیب ملایم و رو به پایینی را شاهد هستیم، اما به دلیل روزهای شلوغی که در تعطیلات اخیر پشت سر گذاشتیم، امکان دارد شرایط پیچیدهتر شود، چون همچنان زمان دو هفتهی این شلوغیها نگذشته تا ببینیم نتیجه چه میشود، اما در هر حال امید داریم تا مردم با رعایت فاصلهگذاری، شستشوی دست و زدن ماسک پروتکلها را رعایت کنند.
کوهپایه زاده بیان کرد: نظر من در مورد تاثیر مسافرتهای مردم به شهرهای شمالی این است که تا هفتهی آینده مشخص میشود که شرایط به چه صورت خواهد شد و واقعاً همه چیز به رعایت مردم بستگی دارد. در حال حاضر شرایط بیمارستانی ما آرام است، البته بعضی از بیماران ما همچنان بدحال هستند و از طرفی مراجعه بیماران کرونایی در جای خود است، اما نسبت به چند هفته پیش شرایط بهتر شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به میزان ورودی وخروجی بیماران کرونایی در بیمارستانها افزود: در حال حاضر خروجی بیماران کرونایی از بیمارستان و مراکز درمان بیشتر از ورودی آنها است، به این دلیل که هر روز را با شیب کم ابتلا سپری میکنیم، اما اصلا مشخص نیست که روزهای آتی شرایط به چه صورت خواهد شد، چون هنوز نتایج سفرهای مردم معلوم نیست.
شدت آنفولانزای امسال شاید کمتر باشد
وی با اشاره به شرایط پاییز ماه گفت: در پاییز بیماریهای حاد تنفسی افزایش پیدا میکند و اصلا موضوعی نیست که فقط به امسال مربوط باشد، اما امسال مردم از نظر بهداشتی رعایت بیشتری انجام میدهند، اگر مردم موارد بهداشتی را رعایت کنند، شاید آلودگیهای مربوط به آنفولانزا نسبت به سالهای قبل حتی کمتر هم شود. این نکته را هم باید در نظر بگیریم که رعایت دستورالعملهای بهداشتی و پیشگیری تاثیر بیشتری نسبت به واکسن و داروهایی دارد که صحبتش میشود.
کوهپایهزاده تصریح کرد: با شروع پیک دوم کرونا تعداد زیادی از کادر درمان ما به ویروس کرونا آلوده شدند، البته در دورهی اول کرونا، تعدادی از همکاران ما به ویروس مبتلا شدند و حتی یکی از همکاران ما در بیمارستان فیروزآبادی شهید شد و در دور دوم به دلیل گستردگی بیشتر ویروس در بیمارستانها تعداد بیشتری از همکاران نسبت به موج اول آلوده شدند و متاسفانه دو نفر از همکارانمان که یکی جراح و دیگری متخصص بیهوشی در بیمارستان هفت تیر و فیروزگر بودند، شهید شدند. همین موارد نشان میدهد که شرایط در موج دوم کرونا وخیمتر بوده است، اما فعلا در این چند روز شرایط ما بهتر است و خیلی از همکاران ما که بیمار شده بودند به کار برگشتند و به نسبت تیر و اوایل مرداد ماه که آلودگی بیشتر بود و همکاران به مرخصی استعلاجی رفته بودند، شرایط کمی بهتر است.
تعدادی از کادر درمان تبدیل وضعیت میشوند
وی در مورد کمبود نیرو در بیمارستانها گفت: برای این موضوع هم باید آزمون استخدامی و تبدیل وضعیتی که سازمان امور استخدامی قول داده انجام شود، البته این موضوع را وزیر بهداشت و همچنین آقای روحانی رئیسجمهور در مقام رئیس ستاد ملی مبارزه با کرونا در حال پیگیری و رایزنی هستند که این اقدام انجام شود، گویا در روزهای آتی میخواهند تعدادی را تبدیل وضعیت کنند، یعنی از حالت شرکتی به حالت استخدامی تبدیل کنند.
کوهپایه زاده ادامه داد: از نظر جذب نیرو سال گذشته آزمونی برای کادر درمان برگزار شد و احتمالا امسال هم آزمون خواهند داشت تا افراد را به صورت استخدامی به کار گیرند، چون واقعیت این است که نیروی غیراستخدامی جذابیتی ندارد.
«خبرگزاری ایلنا»