ابلاغ پروتکلهای بهداشتی ماه محرم تا هفته آینده
معاون نظارت و برنامهریزی ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر اینکه ستاد با برگزاری هر گونه تجمعی موافق نیست، در رابطه با اقدامات صورت گرفته در جهت حفظ سلامت افراد در مراسم ماه محرم و تدوین پروتکلهای بهداشتی آن، گفت: از آنجاکه مراسم به صورت ملی و در همه کشور برگزار میشود، پروتکلها و آئیننامه شیوه برگزاری مراسم احتمالا تا هفته آینده به صورت سراسری از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ میشود.
دکتر علی ماهر با بیان اینکه ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران با برگزاری تجمعات به دلیل تاثیرگذاری مستقیم بر افزایش شیوع بیماری موافق نیست، گفت: با این حال در زمینه برگزاری مراسم ها و عزاداریهای ماه محرم بر ما تکلیف شده که پروتکلهای بهداشتی مرتبط را تهیه و تدوین کنیم که در این راستا از آنجا که هر استان مراسم خاص خود را دارد، پروتکلها باید بر این اساس تدوین شود.
وی با بیان اینکه پروتکل های برگزاری مراسم ماه محرم هنوز نهایی نشده است، گفت: از آنجاکه مراسم به صورت ملی و در همه کشور برگزار میشود، پروتکلها و آئیننامه شیوه برگزاری مراسم احتمالا تا هفته آینده به صورت سراسری از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ میشود و تهران نیز مانند بقیه کشور، تابع ابلاغیه ستاد ملی مقابله با کروناست.
ماهر با تاکید بر اینکه پروتکلها به گونهای تنظیم میشود که حداقل مشکل را داشته باشد، عنوان کرد: از آنجاکه هر استان مراسم و سنت خاصی برای برگزاری مراسم ماه محرم دارد، لذا ستادهای استانی مقابله با کرونا نیز در تدوین پروتکلهای بهداشتی درگیر هستند ولی آیین نامه نهایی از سوی ستاد ملی ابلاغ میشود.
وی با تاکید بر اینکه مقرر شده که کمترین تجمعات در مراسم عزاداری وجود داشته باشد، اظهار کرد: مراسم عزاداری در هیئتها باید با بیشترین فاصله گذاری اجتماعی برگزار شود، چراکه قاعدتا هرچقدر میزان تجمعات در هیئاتها کمتر باشد، خطر ابتلا و شیوع کرونا نیز پایینتر است.
ماهر با بیان اینکه میزان شیوع بیماری تا حد زیادی به رفتار خود مردم بستگی دارد، گفت: در این راستا از مردم میخواهیم که با حداکثر محافظت از خود و دیگران مراسمها و عزاداریهای ماه محرم را برگزار کنند و اگر فکر میکنند به هر دلیلی سلامتشان به خطر میافتد نباید اقدامی در این راستا انجام دهند.
وی با بیان اینکه وظیفه نظارت بر تمام تجمعات از جمله تجمعات مذهبی بر عهده استانداریها و معاونتهای انتظامی و امنیتی استانداری است، گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری همگی باید تابع مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا باشیم، بنابراین نباید بر عزاداری درون محیط های بسته اصرار شود، بلکه میتوان جایگزینهایی مانند هر خانه یک حسینیه و یا برگزاری مراسم با تعداد پایین در فضاهای باز را در نظر داشت.
معاون نظارت و برنامهریزی ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونای شهر تهران درخاتمه با بیان اینکه شهر تهران در رابطه با شیوع کرونا وضعیت خوبی ندارد، گفت: متاسفانه طی ۲۰ روز گذشته هر روز بر تعداد بیماران در بیمارستانها اضافه شده و اگرچه محدودیتهایی مبنی بر ترددها، اماکن عمومی، اجبار در پوشیدن ماسک و غیره مقرر شده ولی هنوز برای قضاوت درباره تاثیر این محدودیت ها بر کاهش بار بیماری زود است.
«خبرگزاری ایسنا»