حریرچی: هنوز نگران تهران هستیم
معاون کل وزارت بهداشت، درباره بازگشایی مشاغل در دوران کرونا، توضیحاتی ارائه داد.
ایرج حریرچی، روز شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: هر نوع بازگشایی مشاغل و اصناف می بایست با رعایت دقیق دستورالعمل های بهداشتی است.
وی افزود: هر گونه افزایش حضور در جامعه و بازگشایی مشاغلی که اثرات اقتصادی قابل توجهی ندارد، می تواند مضر و خطرناک باشد.
حریرچی در مورد روند ابتلا در استان خوزستان، گفت: ما نگران وضعیت بیماری در این استان هستیم و از مردم درخواست می کنیم نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی، جدی باشند.
وی ادامه داد: گرم شدن هوا هیچ ارتباطی به کاهش روند ابتلا ندارد که نشانه بارز آن را می توان در مناطق گرمسیر کشور مشاهده کرد. بنابراین، باید آماده بازگشت مجدد شیوع بیماری کرونا باشیم.
حریرچی به حاشیه نشینی در شهر اهواز به عنوان یکی از علل افزایش کرونا در استان خوزستان اشاره کرد.
معاون کل وزارت بهداشت، افزود: وضعیت تهران به دلیل جمعیت زیادی که دارد، درصد بالایی از موارد ابتلا را داشته است. از همین رو، اگر مشاهده کنیم برخی از مشاغل موجب گسترش بیماری شود، در این خصوص بازبینی صورت خواهد گرفت.
وی در مورد بازگشایی دانشگاه ها، گفت: اگر روند نزولی حفظ شود، ممکن است بعد از ماه مبارک رمضان تصمیماتی داشته باشیم و اگر بازگشایی نیز حاصل شود، حضور در کلاس ها اختیاری خواهد بود.
حریرچی در مورد وضعیت فعالیت رستوران ها نیز اظهار داشت: واقعیت این است که بیرون بر الزاماً به معنای بردن با پیک نیست، اما اگر سرو در محل رستوران انجام شود، مضر است و باید جلوگیری شود. از مردم درخواست می کنم، این موارد را حتماً اطلاع رسانی کنند.
معاون کل وزارت بهداشت در ارتباط با وضعیت داروهای بهبود کرونا، گفت: متاسفانه در شرایط کنونی با سونامی اطلاعات غلط در مورد داروهای درمان کرونا مواجه هستیم و این شامل احاد جامعه اعم از مردم و پزشکان می شود.
وی ادامه داد: اشتیاق مردم برای شنیدن خبرهای خوب را درک می کنیم، اما نباید به امیدهای واهی دل بست.
حریرچی با اشاره به مباحثی که پیرامون موج دوم بیماری مطرح است، گفت: ما باید واقعیت ها را بگوییم. شفاف و صریح بگویم که در تهران روند تعداد بیماران بستری و مراجعین و آی سی یو و مرگ و میر، طی چند هفته اخیر نزولی بوده است. اما، هنوز آمار در تهران می تواند قابل توجه باشد و ما نگران هستیم.
وی افزود: پیش بینی ما این است که روند نزولی در یکی دو ماه آینده ادامه پیدا خواهد کرد، ولی روند افزایشی در برخی استان ها را شاهد خواهیم بود که البته نمی تواند آمار کشوری را تحت الشعاع قرار داد.
معاون کل وزارت بهداشت تاکید کرد: اگر اتفاق غیر منتظره ای رخ ندهد، ما برای دو سه ماه آینده نگرانی از افزایش موارد ابتلا به کرونا نخواهیم داشت.
وی در مورد وضعیت بیمارستان های کشور، گفت: خوشبختانه در حال حاضر وضعیت اکثر بیمارستان های کشور عادی شده و موارد کرونایی کاهش یافته است. ۹۰ دصد ظرفیت بیمارستانی خصوصاً در شهرهای بزرگ کشور آماده ارائه خدمات غیر کرونایی به بیماران هستند.
حریرچی ادامه داد: پزشکان ما در بیمارستان ها نیز در بخش های عادی به لباس های ویژه نیاز ندارند و استفاده از ماسک کافی است تا مردم نیز باور کنند مشکلی آنها را تهدید نمی کند.
وی در ارتباط با آغاز به کار دوباره تورهای گردشگری، گفت: تا آنجه که اطلاع دارم، ما مجوزی برای بازگشایی هتل ها نداده ایم. ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد بیماری خصوصاً در بین جوانان بی علامت است که مخاطب اصلی تورهای گردشگری هستند.
حریرچی در مورد بررسی شهرستان های سفید، افزود: دوره بررسی ۵ روزه است که اگر اتفاق خاصی در شهرستان مربوطه رخ ندهد، تا دو هفته این وضعیت ادامه خواهد داشت.
معاون کل وزارت بهداشت در ارتباط با روند صعودی آمار ابتلا در برخی مناطق کشور، گفت: این صعودها کم رمق است و به طور کلی شاهد روند نزولی ابتلا در کشور هستیم.
وی در مورد وضعیت تخصیص یک میلیارد یورو، افزود: از این مبلغ حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان برای مقابله با کرونا، ۵ هزار میلیارد تومان صندوق بیمه بیکاری و…، دیده شده و امیدواریم بزودی در اختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد.
حریرچی در ارتباط با هزینه تست کرونا، گفت: در بخش دولتی رایگان است، در بخش خصوصی هزینه ای بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان که عنوان می شود، تقریباً درست است. البته در بعضی از مراکز خصوصی معتبر، با هزینه ۲۴۰ هزار تومان نیز این تست انجام می شود. اما در بخش دولتی نباید هزینه ای دریافت شود و در صورت مشاهده برخورد خواهد شد.
«خبرگزاری مهر»