روایتی از جهادگری طلاب در بیمارستانها
با وجود شیوع ویروس کرونا در کشور برخی از طلاب و گروه های جهادی برای همدلی با مردم، به عنوان همراه بیمار در حال خدمت رسانی در بیمارستان ها هستند.
این روزها کرونا با تمام توانش در حال حمله به گوشه و کنار جهان است و از شرق این کره خاکی گرفته تا غرب آن، همگی در حال دست و پنجه نرم کردن با ویروس کرونا هستند.
اما حمله این ویروس عجیب به دنیای انسانی نه تنها جسم مردم بلکه روح و روان مردم جهان را نیز نشانه گرفته است. کرونا تاکنون به حدود ۵۰ کشور جهان پای گذاشته و ترس از ابتلا به آن بیشتر از خود ویروس مردم را نگران کرده است. بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ نفر در سطح جهان نیز اسیر کرونا شده و بسیاری دیگر نیز در وضعیت استرس ناشی از آن به سر میبرند.
حال قریب به ۱۲ روز از ورود این ویروس ناخوانده به کشور میگذرد و شماری از هموطنانمان نیز به آن مبتلا شده و تعدادی نیز جان باختهاند. سرعت بالای شیوع کرونا منجر به محدود شدن رفت و آمدها و ارتباطات مردم شده است اما در این روزهای کرونایی برخی از مردم کشور، جان خود را برای کمک به هموطنان بیمار در کف دستشان گذاشته و در کنار مردم باقی ماندهاند.
کسانی که مدت هاست خانوادههای خود را ندیدهاند و در طول شبانه روز ساعتها با همان لباسهای سفید رنگ و صورتهای ماسک زده، امید را در دل بیماران کرونایی زنده نگه داشتهاند.
اما این روزها فداکاری جامعه پزشکی به اقشار دیگر هم سرایت کرده و مردم را به میدان مبارزه با کرونا کشانده است.
حال که قم به شهر مرکزی شیوع کرونا تبدیل و رفت و آمد به خیابانها و بیمارستانهای این شهر محدود شده، گروههای جهادی طبق عادت همیشگی خود در کنار مردم باقی ماندهاند.
از هفته گذشته تاکنون گروهی از طلاب و مردم شهر قم در قالب گروههای جهادی به بیمارستانها رفته و در شرایطی که امکان حضور همراه برای بیماران وجود ندارد، در حال همراهی بیماران بیمارستانی هستند. در روزهای اخیر طلاب قرارگاه «جهادگران سلامت» علیرغم شیوع ویروس کرونا، به صورت شبانه روزی به بیمارستانهای قم میروند و نقش همراه را برای بیماران ایفا میکنند.
به همین منظور به سراغ حجت الاسلام کاظم زاده مسئول این گروه رفتیم و درباره اقدامات جهادی اعضای این گروه گفتگو کردیم.
عادت همیشگی جهادگران و کمک به مردم
مسئول قرارگاه «جهادگران سلامت»، درباره اقدامات این گروه و حضور طلاب در بیمارستانها گفت: در پی انتشار خبر درگذشت دو تن از هموطنان به خاطر ویروس کرونا، فضای ترس شهر قم و کشور را فرا گرفت به همین منظور عدهای از طلبههای موسسه «خانه طلاب جوان»، به رئیس دانشگاه علوم پزشکی نامه نوشتند و برای کمک به کادر درمانی فداکار و خدمت رسانی به هموطنان بیمار، خواستار حضور در بیمارستانها شدند.
وی افزود: سه شنبه ۶ اسفند ماه و با پیگیریهای طلاب جهادی، جلسهای با دکتر توکلی نماینده وزارت بهداشت در استان قم، داشتیم و پس از آن فعالیت عملیاتی ما در این عرصه شکل گرفت.
وی درباره محورهای فعالیت این گروه توضیح داد: همراهی با بیمار و کمک به پرستاران خدوم و مجاهد که پرستاری از بیماران مبتلا به ویروس کرونا را بر عهده دارند، به عنوان مهمترین عرصهی فعالیت گروه جهادی ما است. به علاوه فعالیتهای تبلیغی و تبیینی، بستهبندی، جابجایی و توزیع بستههای بهداشتی که از سوی وزارت بهداشت به قم ارسال شده، از دیگر زمینههای فعالیت قرارگاه است.
مسئول قرارگاه جهادگران سلامت با بیان اینکه ۴ شنبه گذشته ۵۰ نفر از داوطلبان ازجمله طلاب و نیروهای مردمی به بیمارستانها اعزام شدند، عنوان کرد: در حال حاضر روزانه اعضای گروه به بیمارستانها میروند و پیش از اعزام نیز حدود ۲ الی ۳ ساعت جلسه آموزشی و توجیهی را طی میکنند. داوطلبان به انجام امور روزانه و کمک به بیماران، یاری رساندن به پرستاران و ایجاد دلگرمی در بیماران میپردازند.
کاظم زاده با بیان اینکه طلاب تاکنون در دو بیمارستان «فرقانی» و «کامکار» حضور یافتهاند، اظهار داشت: داوطلبان در طول شبانه روز در سه شیفت تقسیم میشوند و در هر شیفت نیز ۱۰ نفر حضور دارند. هر داوطلب نیز مسئولیت همراهی ۲۰ بیمار را بر عهده دارد.
وی با تشریح جزئیات همراهی طلاب با بیماران ابراز داشت: بیمارستانها به سه منطقه زرد، قرمز و مشکی تقسیم شده است. فضای بیرونی و اداری بیمارستان به عنوان منطقه زرد و منطقه قرمز منطقه عمومی است که بیماران مشکوک به بیماری را در این منطقه نگهداری میکنند. حضور در این منطقه نیاز به رعایت ملاحظات بهداشتی، تعویض لباسهای شخصی و پوشیدن لباسهای مخصوص دارد. منطقه مشکی نیز مخصوص نگهداری از بیماران قطعی است که ملاحظات بهداشتی شدیدتری در آن رعایت میشود و طلاب در منطقه قرمز حضور دارند.
وی با بیان اینکه حضور طلاب در بیمارستانها موجب امیدواری مردم شده است، بیان کرد: در روزهای اخیر و با توجه به شرایط خاص شیوع ویروس کرونا، امکان حضور ملاقات کنندگان در بیمارستانها کمتر است اما حضور طلاب و نیروهای مردمی در کنار هموطنان بیمار موجب بهبود شرایط روحی و روانی بیماران شده است. به طوری که پس از این اقدام رئیس یکی دیگر از بیمارستانهای قم تقاضای حضور طلاب را داد و پس از اعلام فراخوان از سوی ما، حدود ۲۰۰ نفر از مردم و طلبهها اعلام آمادگی کردند.
توزیع اقلام بهداشتی در شهر توسط نیروهای داوطلب
مسئول قرارگاه جهادگران سلامت با اشاره بر نقش این گروه در توزیع اقلام بهداشتی نیز خاطرنشان کرد: یکی دیگر از ابعاد اعضای قرارگاه توزیع اقلام بهداشتی است.
وی افزود: بر این اساس مواد ضد عفونی کننده و ماسکهای بسته بندی شده از سوی بسیج که به قم ارسال شده، توسط داوطلبان گروه میان مردم سطح شهر و منازل مردم توزیع شده است.
خرید مایحتاج سالمندان شهر قم
کاظم زاده ادامه داد: به علاوه از روز گذشته نیز اعضای گروه طرح جدیدی مبنی بر خرید مایحتاج افراد سالمند شهر را آغاز کردهاند.
وی توضیح داد: بر این اساس افراد سالمند، بیماران و کسانی که امکان خروج از منزل را ندارند توسط معتمدین محل و گروههای دیگر به ما معرفی میشوند و داوطلبین گروه نیز مایحتاج و اقلام مورد نیاز آنها را خریداری کرده و به منزل آنها میبرند.
مسئول قرارگاه جهادگران سلامت با بیان اینکه به موازات این حضور و فعالیت جهادگران در بیمارستان، فراخوان قرارگاه برای دعوت از داوطلبین ادامه دارد، یادآور شد: در پی اقبال عموم مردم، قرارگاه در دو شاخه تامین و اعزام نیروی انسانی فراخوان داده است. حضور به عنوان همراه بیمار، توزیع اقلام بهداشتی، تامین مایحتاج گروههای آسیب پذیر مانند سالمندان و بیماران ریوی و تنفسی و همراهی با اعضای خانه بهداشت از جمله زمینههای فعالیت داوطلبین خواهد بود.
کاظم زاده در پایان تصریح کرد: حضور طلاب و داوطلبین مردمی به عنوان همراه بیماران در بیمارستانها همچنان ادامه دارد و آماده همکاری با افراد متقاضی هستیم.
«خبرگزاری مهر»