پیوستن به FATF باید به شرط برداشته شدن تحریمهای بانکی باشد
در صورتی که FATF در کشور تصویب شود یک ضعف بزرگ در مورد بانکهای کشور وجود دارد و آن این است که این بانکها استاندارد نیستند و باید ساختار نظام بانکی اصلاح شود.
حیدر مستخدمین حسینی، معاون اسبق بانک مرکزی اظهار داشت: ایران در همه سازمانهای بینالمللی عضو است و حتی حق عضویت هم پرداخت میکند. در این راستا در لایحه بودجه سال آینده ۴۰۰ میلیارد تومان حق عضویت فقط در سرفصل وزارت امور خارجه دیده شده و این نشان میدهد که ایران یکی از پایبندترین کشورها در این حوزه است.
معاون اسبق بانک مرکزی افزود: با اینکه ایران در حال حاضر عضو این صندوق است، این صندوق حاضر نیست به ایران وام دهد. در حالی که وامی که صندوق بینالمللی پول به کشورها میدهد در حکم مجوزی برای سایر بانکهای جهانی است و میتواند به حفظ ارتباط با کشور مذکور و بانکها کمک کند. این موضوع درباره بانک جهانی هم صدق میکند و با اینکه ایران پروندههای بسیاری در این بانک دارد این بانک ایران را بایکوت کرده است.
حسینی بیان کرد: من با عضویت در FATF با یک شرط موافق هستم و پیشنهاد من به مجمع این است که در مقابل تصویب FATF خواهان کاهش تحریمها حداقل در حوزه بانکی باشند زیرا با این شرایط حتی اگر ایران FATF را تصویب کند نمیتواند از کمکهای جهانی بهرهمند شود.
وی با ذکر این نکته که در صورتی که FATF هم در کشور تصویب شود یک ضعف بزرگ در مورد بانکهای کشور وجود دارد و آن این است که این بانکها استاندارد نیستند و باید ساختار نظام بانکی اصلاح شود، گفت: دولت بر تصویب FATF اصرار دارد اما باید گفت دولت ابتدا باید استانداردها را در بانکها اجرا میکرد. در حال حاضر بانکها به شرکتهای خودشان وام میدهند و این موضوع با استانداردهای بینالمللی در تضاد است.
مستخدمین حسینی در پایان افزود: اروپا بعد از اینکه آمریکا از برجام خارج شد به برجام پایبند نماند و تضمینی برای پایبندیاش به ایران بعد از تصویب FATF وجود ندارد.
«نود اقتصادی»