هاشمی رفسنجانی: در طول تاریخ، مظلومیت همراه با عقلانیت بهترین راه جذب مردم بوده
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: خیلیها تصور میکردند امام حسین (ع) با سیل خون یزید را از صحنه روزگار حذف خواهد کرد، اما واقعیت این بود که این کار بزرگ با سیل خون و سیل اشک عملی شد
به گزارش «نسیم»، هاشمی رفسنجانی پیش از ظهر امروز در مراسم عزاداری که به مناسبت شهادت اباعبدالله الحسین (ع) با حضور مدیران، کارکنان دفتر و دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، تنی چند از علما و قشرهای مردمی برگزار شد، با بیان اینکه ابعاد، اهداف و عمق واقعه عاشورا هنوز به خوبی روشن و عملیاتی نشده است، اظهار داشت: این واقعه تاریخی و تأثیرگذار منشأ هدایت و نورانیت بشر است و همانند نوری است که هرکس بخواهد تا قیامت میتواند از آن استفاده کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با ارائه تحلیلی از شرایط حاکم بر جامعهی اسلامی و به خصوص مسلمانان در دوران بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص)، خاطر نشان کرد: در آن زمان، وظیفه بزرگی به عهده امام زمان آن عصر حضرت اباعبدالله الحسین(ع) قرار گرفت، چون حاکمان ظالم زمان، ریشه اسلام را هدف قرار داده بودند که خطر جدی برای اسلام که از شرق تا غرب آن زمان گسترش پیدا کرده بود، به حساب میآمد.
هاشمی رفسنجانی، با بیان اینکه عدهای سفر امام حسین(ع) را ناموفق میپنداشتند و معتقد بودند ایشان به اهداف خود در مبارزه با طاغوت زمان دست پیدا نمیکنند، گفت: خیلی ها تصور میکردند آن حضرت با سیل خون یزید را از صحنه روزگار حذف خواهد کرد، اما واقعیت این بود که این کار بزرگ تنها با سیل خون عملی نبود و حضرت برنامه سیل اشک را نیز داشتند.
وی جهاد حضرت امام حسین(ع) را جنگی نرم دانست و افزود: همیشه و در طول تاریخ، مظلومیت همراه با عقلانیت بهترین راه جذب مردم بوده و این امام بزرگوار این کار را به خوبی انجام دادهاند. چون مظلومیت بهترین سلاح برای جذب افکار مردم در مقابل ظالم است.
هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: ظالم هرکس باشد و در هر کجا اگر ظلمش برملا شود، موفق نمیشود و در نهایت ظالم به اهدافش نمی رسد و مظلوم اگر درست عمل کند، پیروز میشود، چرا که مردم طرفدار حق و نجابت هستند.
وی با بیان بخشهایی از صحنههای روز عاشورا گفت: در آن روز خیمههای اباعبدالله حسین(ع) و یارانش را به آتش کشیدند و بچههای آن حضرت را آواره و آن چنان قساوتمندانه رفتار کردند، که دل هر کس را به درد آوردند و ظلم ظالمان به حدی رسید که حتی در لشکر کفار ولوله و صدای اعتراض به ظالمان بلند شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان تأکید کرد: امیدوارم انقلاب اسلامی که در سایه پیام الهی عاشورا شکل گرفت به تمامی اهدافش دست یابد.
در ابتدای این مراسم، توسط یکی از مداحان اهل بیت عصمت و طهارت مراسم مرثیهسرایی و ذکر مصائب حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و سوگواری عاشورای حسینی برگزار شد.
سپس حجتالاسلام والمسلمین قادری از علمای حوزه علمیه قم در سخنانی به آموزههای عاشورا در مکتب اهل بیت(ع) اشاره کرد و گفت: یکی از انگیزههای مهم امام حسین(ه) در قیام روز عاشورا، ایجاد موازنه بین شایستگیها و مسؤولیتها بود چرا که شایسته محوری یکی از دادههای شرعی و عقلی در مکتب اسلام است.
وی با تأکید بر اینکه باید بین پذیرش مسؤولیتها و شایستگیها توازن و تناسب باشد، گفت: کسی که بدون دانش، کاری را بر عهده بگیرد، نه تنها مثمرثمر نخواهد بود، بلکه دارای ضررهای بیشماری نیز خواهد بود.