فعالیت پلیس امنیت اقتصادی و جزئیات آن
با توجه به اهمیت تشکیل «پلیس امنیت اقتصادی» اظهار کرد: در راستای تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب در سال رونق تولید و رهنمود ایشان مبنی بر تامین امنیت که لازمه تحرک و رونق اقتصادی است و بنا بر اقتضائات جامعه و شرایط جنگ اقتصادی و پیچیده شدن سازمان جرم و مجرمان اقتصادی، با هدف پیشبینی و پیشگیری و مقابله با جرائم اقتصادی و کمک به تامین سلامت ساختارهای اقتصادی کشور با تدبیر فرماندهی ناجا این پلیس از17فروردین98 تشکیل شد.
سخنگوی ناجا گفت: پلیس امنیت اقتصادی در حوزه قاچاق طی 4 ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵۸درصد افزایش کشفیات داشته است. سردار احمد نوریان در نشست خبری که صبح دیروز در معاونت اجتماعی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، با توجه به اهمیت تشکیل «پلیس امنیت اقتصادی» اظهار کرد: در راستای تحقق فرامین رهبر معظم انقلاب در سال رونق تولید و رهنمود ایشان مبنی بر تامین امنیت که لازمه تحرک و رونق اقتصادی است و بنا بر اقتضائات جامعه و شرایط جنگ اقتصادی و پیچیده شدن سازمان جرم و مجرمان اقتصادی، با هدف پیشبینی و پیشگیری و مقابله با جرائم اقتصادی و کمک به تامین سلامت ساختارهای اقتصادی کشور با تدبیر فرماندهی ناجا این پلیس از17فروردین98 تشکیل شد.
سردار نوریان تصریح کرد: عملا بخشی از کارآگاهان زبده و مجرب پلیس در مجموعهای تحت عنوان پلیس امنیت اقتصادی سازماندهی شدهاند. سخنگوی ناجا با اشاره به جرائمی که در اولویت رسیدگی این پلیس قرار دارد، گفت: قاچاق کالا و ارز، جرائم پولی و بانکی، جرائم حوزه بورس، جرائم مالیاتی، جرائم پولشویی، تسهیلات غیرمجاز بانکی و زمینخواری از مواردی است که در اولویت رسیدگی پلیس امنیت اقتصادی قرار دارد.
وی افزود: ظرف ۴ ماه گذشته این پلیس توانسته با تعامل و همکاری مراجع قضایی و سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی و دستگاهها و وزارتخانههای دولتی نقش قابل توجهی در پیشگیری و مقابله با مفاسد و جرائم اقتصادی داشته باشد. سردار نوریان اظهار کرد: پلیس امنیت اقتصادی در حوزه قاچاق طی 4 ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵۸ درصد افزایش کشف داشته و با تمرکز بر مبارزه با سازمانها و شبکههای قاچاق این کشفیات به دست آمده است.
سخنگوی ناجا ادامه داد: به طور مثال در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی با توجه به اهمیت آن بر سلامت جامعه و اینکه بخش زیادی از ارز کشور صرف دارو و مداوای بیماران میشود، اهمیت پلیس امنیت اقتصادی در این حوزه زیاد است. وی گفت: طی این ۴ ماه ۸۹ میلیون قلم داروی قاچاق کشف و تشکیل پرونده شده است و متهمان به مراجع قضایی معرفی شدهاند. در حوزه دام حدودا ۴۴ هزار و ۵۰۰ راس دام قاچاق ثبت و ضبط شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۴ درصد افزایش کشف را نشان میدهد.
با اجرای طرح مبارزه با احتکار اقلام و کالاهای اساسی مثل مواد خوراکی گندم، آرد، شکر و برنج مقادیر قابل توجهی از این اموال کشف و جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع ذیصلاح شد.
سخنگوی ناجا گفت: کشف بیش از ۳۲ میلیون لیتر سوخت قاچاق که بیشترین کشفیات مربوط به شرق کشور، استانهای ساحلی و جنوب کشور بوده است، از دیگر اقدامات پلیس امنیت اقتصادی در این 4 ماه است. از دیگر اقدامات انجام شده توسط این پلیس جلوگیری از فرار مالیاتی از طریق شناسایی متخلفان کلان مالیاتی با رقمی بیش از 3 هزار میلیارد تومان بوده است.
سردار نوریان بیان کرد: همچنین این پلیس در برخورد با زمینخواری بیش از ۴۰۰ هکتار از اراضی دولتی و منابع ملی را توقیف کرده و به بیتالمال بازگشت داده است. کمک به بانک مرکزی در راستای کنترل بازار ارز به صورت هدفمند یا کار اطلاعاتی درباره برخورد با افرادی که در بحث خرید و فروش غیرقانونی ارز فعالیت داشتند از دیگر اقدامات موثر کنترلی انجام شده است.
وی افزود: مقابله با پولشویی، سایتهای قمار و شرطبندی در فضای مجازی که باعث اخلال در بازار ارز، خودرو، سکه، طلا و... میشود از اقدامات انجام شده با همکاری پلیس فتا بوده است.
پلیس فتا از ابتدای سال تاکنون با رصد پیشدستانه ۶۸۸ سایت حدود ۳۴۴ پرونده قضایی علیه مجرمان و گردانندگان این سایتها تشکیل داده و تاکنون مبلغ ۸ میلیارد تومان از آن پولها توقیف شده است. اخیرا نیز با هماهنگیهای انجام شده در مبادی رسمی ورود و خروج کالا، پلیس امنیت اقتصادی مستقر شده است.
سردار احمد نوریان گفت: علاوه بر همکاریهای پلیس با دولت در حوزههای مبارزه با مفاسد اقتصادی و ایجاد امنیت، معاونت اجتماعی با عضویت در ستاد اطلاعرسانی و تبلیغات اقتصادی کشور، مسؤولیت کارگروه رصد و پایش اقتصادی را به عهده دارد و با همکاری دستگاههای عضو کارگروه، نسبت به رصد تخصصی این حوزه اقدام میکند. سخنگوی ناجا با اشاره به محورهای رصد این کارگروه اظهار داشت: ۵ محور اصلی از دید ما رصد میشود که عبارتند از: موضوع تحریم، پیامدها و راهکارها، موضعگیریها و اظهار نظرهای داخلی، موضعگیری مقامات و مسؤولان رسمی خارجی، عملیات روانی جریان ضد انقلاب و معاند در شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی و شایعات در جهت اختلافافکنی و موضوع گرانی و تأثیر آن بر معیشت مردم. وی افزود: در طول این مدت اخبار، تحلیلها و یافتههای کارگروه به طور مستمر در اختیار دبیرخانه این ستاد جهت اقدامات تخصصی و پیشگیرانه و مقابلهای توسط کارگروهها و دستگاههای مرتبط قرار میگیرد.
سردار نوریان یادآور شد: امروز که به واسطه تحریمها و فشارهای تحمیل شده به نظام از سوی استکبار جهانی، دشمن درصدد است از طریق جنگ اقتصادی و در کنار آن با هجمه رسانهای و عملیات روانی به گونهای به زعم باطل خود، مردم و نظام را وادار به پذیرش خواستههای نامشروع و ظالمانه خود کند، امنیت اقتصادی و امنیت اجتماعی از اصلیترین ابعاد امنیت ملی است که وظیفه آن بر دوش پلیس امنیت ملی است.
سخنگوی ناجا تصریح کرد: در چنین شرایطی عدهای فرصتطلب به طمع افتاده و به دنبال منافع خود و سودجوییاند و عملا در زمین دشمن بازی میکنند. وی گفت: در کنار همه دستگاهها و سازمانها، مبارزه بیامان و شبانهروزی و مجاهدانه خود را تا قطع دست مفسدان و رانتخواران اقتصادی، همچنین سالمسازی اقتصادی کشور و حاکم شدن آرامش و ثبات در بازار داخلی و کمک به رونق تولید ادامه خواهیم داد.
روزنامه وطن امروز