اختصاص ردیف بودجه به صنایع‌دستی برای نخستین‌بار

کدخبر: 2040622

صنایع دستی برای نخستین‌بار، در قانون بودجه سال ۹۵ دارای ردیف شد.

به گزارش « نسیم آنلاین »، معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه در بودجه امسال 30 میلیارد تومان برای آموزش، ترویج و حمایت از کارگاههای صنایع دستی در نظر گرفته شده است، گفت: برای نخستین بار صنایع دستی دارای ردیف بودجه شده است و امیدواریم این اعتبار به طور کامل تخصیص داده شود.

مسعود سلطانی‌فر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشستی که با حضور بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی و جمعی از هنرمندان، صنعتگران، اساتید دانشگاه، صادرکنندگان و فعالان حوزه صنایع دستی برگزار شد، گفت: باید با هم افزایی، همکاری و هم گرایی مشکلات و موانع موجود در بخش صنایع دستی را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: رونق تولید، بازرگانی، خلاقیت و ترویج صنایع دستی، گام مهمی در فرآیند توسعه اقتصادی و فرهنگی جامعه محسوب و همگان از آن بهرهمند میشوند.

معاون رئیس جمهور بیان کرد: پیگیری و تلاش ما برای بیمه هنرمندانی که از این امکان برخوردار نیستند ادامه دارد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اضافه کرد: عزم و اراده فعالان حوزه صنایع دستی در کنار تولید با کیفیت و خلاقانه، بیشک موانع و مشکلات را به سرعت رفع می کند.

سلطانی فر با اشاره به اینکه، بازرگانی و فروش صنایع دستی یکی از عمدهترین چالشهایی است که افراد فعال در این حوزه با آن مواجه هستند، تصریح کرد: ایجاد فروشگاههای مجازی صنایع دستی راهکاری بسیار مناسب برای رونق بازرگانی این بخش است، در حال حاضر حدود 200 فروشگاه اینترنتی در حوزه صنایع دستی فعالیت میکنند که این تعداد باید افزایش یابد.

وی با بیان اینکه هدف از حضور در نمایشگاه بینالمللی صنایع دستی باید رونق بازرگانی در این بخش باشد، اضافه کرد: صادرکنندگانی که با فضای رقابت و تجارت جهانی آشنا هستند باید در اینگونه نمایشگاهها شرکت کنند تا صنایع دستی ما جایگاه از دست رفته خود را در دنیا بازبیابد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه جریان برگزاری نمایشگاه صنایع دستی داخلی باید پیوسته باشد، یادآور شد: برگزاری دو نمایشگاه در دو نیمه سال و یا برپایی دو نمایشگاه منطقهای از جمله برنامههایی است که باید مورد بررسی قرار گیرد تا حضور صنایع دستی در زندگی مردم به طور پیوسته ادامه داشته باشد.

سلطانیفر با اشاره به اینکه فرهنگ استفاده از صنایع دستی باید در جامعه ایجاد شود، تصریح کرد: هویت و اصالت صنایع دستی ایرانی بسیار آشکار است و دولت در راستای حمایت از این تولیدات، تعرفههای واردات صنایع دستی را تا 60 درصد افزایش داده است.

وی افزود: انتخاب شهرهای اصفهان و تبریز به عنوان شهرهای جهانی صنایع دستی و فرش و همچنین برگزاری جلسه شورای جهانی صنایع دستی در اصفهان(مهرماه امسال) از جمله اقدامات مهمی است که در این حوزه به انجام رسیده است.

معاون رئیس جمهور به برگزاری جلسات منظم و مستمر با فعالان صنایع دستی برای بررسی و رفع مشکلات این حوزه تاکید کرد.

همچنین در این جلسه چند تن از فعالان حوزه صنایع دستی به نمایندگی از اعضای حاضر در جلسه به بیان نظرات و پیشنهادات پرداختند.

ارسال نظر: