هفتمین اجلاس شورای جهانی صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه در تبریز برگزار شد

کدخبر: 2026867

هفتمین اجلاس شورای جهانی صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه با حضور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی و اعضای هیئت رئیسه شورای جهانی صنایع دستی در تبریز آغاز به کار کرد.

به گزارش « نسیم آنلاین » به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، هفتمین اجلاس شورای جهانی صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه امروز هشتم اردیبهشت سال جاری با حضور نامور مطلق، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی، فرزین حق پرست، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، غدا حیجاوی، رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی و اعضای هیئت رئیسه شورای جهانی صنایع دستی در تبریز آغاز به کار کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی در نخستین روز هفتمین اجلاس شورای جهانی صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه ضمن خوش آمد گویی به میهمانان و شرکت کنندگان در این اجلاس گفت: انتخاب تبریز به عنوان شهر جهانی فرش دستباف در سال 2016 و پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 را دو رویداد مهم بین‌المللی برای این شهر دانست و میزبانی تبریز از اجلاس شورای جهانی صنایع دستی را به فال نیک گرفت.

فرزین حق‌پرست ضمن ارائه گزارشی از اقدامات اداره کل در خصوص حفظ عنوان تبریز، شهر جهانی فرش دستباف، برگزاری نمایشگاه های فرش و صنایع دستی در سطح ملی و بین‌المللی را از برنامه های انجام گرفته در این زمینه عنوان کرد.

وی هم چنین از تلاش برای تسریع در روند اتمام موزه فرش در راستای حفظ و ارتقای جایگاه تبریز در عرصه فرش در سال جاری خبر داد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی برگزاری اجلاس وزرای گردشگری کشورهای آسیایی در شهریور ماه سال جاری در تبریز را فرصتی مناسب برای تعامل بین‌المللی در حوزه گردشگری، معرفی صنایع دستی و ورود هنرمندان صنایع دستی استان به بازارهای جهانی دانست.

وی با بیان اینکه تبریز امروز میزبان همفکری و هم اندیشی انسان های خلاق و هنرمندی است که در تکاپوی برقراری صلح و خلاقیت در بین جوامع مختلف هستند، بر تلاش مستمر و طولانی کشور ایران و شهر تبریز برای خلق آثار شایسته و ماندگار هنری و صنایع دستی تأکید کرد.

وی با ابراز تأسف از ترویج جنگ و خشونت به نام اسلام در برخی از کشورهای اسلامی تأکید کرد: برگزاری اجلاس شورای جهانی صنایع دستی با محوریت هم اندیشی صلح و خلاقیت در صنایع دستی در تبریز، بیانگر صلح طلبی کشورهای اسلامی و به خصوص ایران است.

حق پرست مهمترین پیام این آثار هنری را خلق تصاویر و اندیشه هایی برگرفته از صلح و دوستی و محبت بین تمام عناصر هستی عنوان کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی با اشاره به اظهار رضایت اعضای هیئت رئیسه اجلاس شورای جهانی صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه از حضور در تبریز، بازدید از بازار فرش، بازدید از آزمایشگاه‌های تخصصی فرش در دانشکده هنر و برگزاری جلسه با فعالان و کارآفرینان حوزه فرش را از دیگر برنامه های اعضای اجلاس طی روزهای آتی دانست.

معاون صنایع‌دستی کشور نیز در این اجلاس با اشاره به نتایج مثبت برگزاری اجلاس شورای جهانی صنایع دستی در تبریز افزود: در این اجلاس چندین موضوع مهم از نظر علمی و تشکیلاتی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت که حضور ایران در پروژه‌های علمی از جمله تدوین دانشنامه صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه و رنگرزی سنتی در کشورهای آسیایی از جمله محورهای مورد توافق در این اجلاس بود.

بهمن نامورمطلق خاطرنشان کرد: حضور فعال ایران در پروژه های بزرگ آسیایی، زمینه ساز توسعه صنعت گردشگری کشور و افزایش تبادلات فرهنگی و هنری خواهد بود.

وی با اشاره به برگزاری نشست هم اندیشی صلح و خلاقیت در صنایع دستی در روز نهم اردیبهشت در تبریز گفت: در این نشت قرار است در جهانی که با تهدید به جنگ و چالش های آن روبرو است، راجع به صنایع دستی و تأثیر آن بر صلح سخن گفته شود.

نامور مطلق در تشریح برنامه‌های اعضای هیئت رئیسه اجلاس در زمان حضور خود در تبریز، بازدید از بازار فرش مظفریه و دو کارگاه فرش دستباف تبریز و بازدید از روستای کندوان و اسکو را از برنامه های در نظر گرفته شده برای اعضای اجلاس عنوان کرد و افزود: اسکو به عنوان قطب باتیک در ایران و حتی خاورمیانه شناخته می شود و امید است از طریق مصوبات این اجلاس زمینه برای تبادل نظرات و دیدگاه های کشورهای شاخص فعال در این حوزه از جمله مالزی، هند و اندونزی برای ارتقای کیفی و زیبایی شناختی باتیک اسکو فراهم شود.

وی از بازدید اعضای هیئت رئیسه اجلاس از نمایشگاه آثار فاخر صنایع دستی نامزد دریافت مهر اصالت 2016 در تهران نیز خبر داد.

در ادامه این اجلاس نشست هم اندیشی صلح و خلاقیت در صنایع دستی، روز پنجشنبه 9 اردیبهشت ماه در هتل پارس تبریز برگزار می‌شود.

براساس این گزارش، در تبریز دیگر خبرنگاران عادت کرده‌اند که خبرهای مهم و جلسات بین‌المللی حتی برخی مواقع جلسه‌های سراسری بدون حضور رسانه‌ها برگزار می‌شود و خبرنگاران چشم بینای جامعه هستند تنها در حد شعار باقی مانده است.

ارسال نظر: