جشنواره فیلم کوتاه تهران از فردا آغاز میشود
چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۳ در پردیس سینمایی ملت برگزار خواهد شد.
به گزارش ایسنا آیین افتتاحیه این رویداد از ساعت ۱۲ در سالن ۹ پردیس سینمایی ملت با معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره عکس تهران و جشنواره "عطر خدمت" و دو نکوداشت همراه خواهد بود.
در نخستین روز از جشنواره در سالنهای ۱ و ۳ فیلمهای داستانی بخش مسابقه ملی نمایش داده می شود. فیلمهای کوتاه "تبر"، "خرده سیاره"، "آپاترید"، "جشن هنر"، "شازده کوچولو" و "فیلمی که ساخته نشد" در باکس اول از ساعت ۱۳ تا ۱۴:۳۰ در سالنهای یک و سه نمایش دارند. همچنین در سانس دیگری از این سالنها فیلمهای "زا"،"سیزده سالگی"، "پس از پدر"، "چولیبولی"، "تونل" و "گزنه" از ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷ اکران میشوند. در روز اول همچنین در سالنهای یک و سه از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ مخاطبان به تماشای ۶ فیلم کوتاه داستانی "بود و باش"، "پیام"، "چمدان"، "زیر سایه بلوط"، "رویاساز" و "گوآ لی ژوانگ" خواهند نشست.
همچنین در سالن ۱ و ۳ پردیس ملت فیبمهای کوتاه "تاری"،"ورزیگر"،"راوی"،دادرسی" و "کین آختن" از ساعت ۲۰:۳۰ تا ۲۲ نمایش دارند.
سهم مسابقه ملی از نمایشهای روز نخست
در این روز در سانس ۲۰:۳۰ سالنهای دو و پنج میزبان تماشاگرانی هستند که فیلمهای کوتاه "کم و بیش نامرئی"، "برهوت"، "بهش میگن منمنداس"، "تنها کنار هم"، "جوجه رنگی" و "مرخ" را میبینند.
در سالن دو و پنج پردیس سینمایی ملت در سانس ۱۵:۳۰ تا ۱۷، فیلم های کوتاه "تفنگ چخوف"، "نیجریه"، "ژیله مو"، "بدرود پاریس"، "دوبیتو" و "گاو کش" نمایش داده خواهند شد.
در اولین روز از جشنواره در سانس ۱۸ سالن های ۲ و ۵ نمایش فیلمهای کوتاه داستانی "حدود سیزده کیلوگرم"،"تانکر"، "روز خداحافظی"، "اهلی" و "رب زنبور عسل"برقرار خواهد بود و "خانه ماه"، "نسبتا خوشبخت"، "مرتد"، "کودکی" و "خسرو" عناوین آثاری است که در همین سالنها از ساعت ۲۰:۳۰ اکران میشوند.
اما در ادامه اعلام برنامه نمایش آثار در روز نخست جشنواره، نوبت به آثار پویانمایی میرسد که در یک سانس از ساعت ۱۳ در سالن ۹ شامل باکس "خسوف"، "مرد و پنجره"، "ناجور دشت"، "راه"، "پر"،"پسران فریدون" و "شکوه" میشود.
همچنین نمایش فیلمهای کوتاه مستند جشنواره چهل و یکم در روز جمعه ۲۷ مهر در سانس ۱۵:۳۰ سالن ۹ و باکسی شامل "کوهستان یک روایت زنانه"، "زیبای خفته در دریا"، "گاهی عشق زیباست"، "نوروز نامه" و "در پناه نیزار" است.
از «شاخه زیتون» تا منتخب فیلمهای بینالملل دهه اخیر
فیلمهای تجربی نیز در سالن ۹ خانه جشنواره از ساعت ۱۸ میزبان مخاطبان هستند. "تروما"، "کانتور"، "گل قالی"، "این و آن و ایگو"، "زمزمههای جنوب"، "و آزاد میشوم"، "شطرنج آتش"، "زیگورات"، "هبوط"، "بازتاب نوستالژیهای سبز" و "بیرون از قفس" نیز عناوین فیلمهایی است که روی پرده میروند.
"سرنوشت"، "آخرین خداحافظی"، "پورزال" و "بازگشت به لوگا" نیز مستندهایی هستند که از ساعت ۲۰:۳۰ در سالن ۹ پردیس سینمایی ملت نمایش داده میشوند.
در اولین روز از جشنواره چهل و یکم آثار بخش بینالملل نیز در ۶ سانس نمایش داده خواهند شد. این نمایشها به ترتیب در سانسهای ۱۳، ۱۵:۳۰ و ۱۸ در سالن شماره ۱۰ و ۱۵:۳۰ ، ۱۸ و ۲۰:۳۰ در سالن ۶ صورت میگیرد. سانس چهارم سالن ۱۰ از ساعت ۲۰:۳۰ به اکران جانبی آثار بخش شاخه زیتون اختصاص دارد. در این سانس فیلمهای کوتاه "برقص"، "شعری که خواندیم"، "یک دو سه"، "کلید"، "قلبهای کوچک"، "تاصبح"، "اشباحی از شرق" و "تحت اشغال" اکران دارند. اکران فیلمهای بخش استعداد نو یا فیلماولیها نیز در سه سانس از روز نخست جشنواره در ساعات ۱۳ و ۱۵:۳۰ و ۲۰:۳۰ سالن ۸ انجام خواهد شد. نمایش ویژه منتخبی از بهترین آثار بینالملل در دهه اخیر نیز در سالن ۸ از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ برقرار خواهد بود. این باکس شامل فیلمهای کوتاه "کارهای بد"،" پدر"، "سعیده"، "زمین"، "مکانها" و "روز ورای روزمرگی است" میشود.
همچنین فیلمهای بخش استعداد نو یا فیلماولیها نیز در دو سانس ۱۳ و ۱۵:۳۰ در سالن شماره ۸ پردیس سینمایی ملت در جریان خواهد بود.
در بخشهای جنبی چه خبر است؟
در اولین روز از چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران نمایشگاه کتاب و سینما در طبقه دوم شرقی میزبان سینما دوستان و کتابدوستان خواهد بود. همچنین نشستهای تخصصی "۴۱_۲۰" کار خود را با موضوع "درباره ژانر" به دبیری حسن حسینی در اولین روز آغاز خواهد کرد.
*****
نشستهای تخصصی "۴۱_۲۰"روز اول در سانس ۱۰:۳۰ تا ۱۲ با موضوع "ژانر و مولف" و با حضور خسرو دهقان، در سانس ۱۳:۳۰ تا ۱۵ درباره "ژانر و ایدئولوژی" با حضور علی روحانی و در سانس ۱۵:۳۰ تا ۱۷ درباره "ژانر و مخاطب" با حضور فرزاد موتمن پیش خواهد رفت.
همچنین یک سانس ویژه در ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹ به نشست تخصصی عکاسی مستند هنری به بهانه برگزاری نخستین جشنواره عکس تهران با حضور مهدی مقیمنژاد اختصاص خواهد یافت.
کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان ایران نیز از روز نخست جشنواره شمارش آرای مردمی را با نظارت هیاتی متشکل از چهار سینماگر برعهده دارند. نشستهای نقد و بررسی دوره چهل و یکم جشنواره نیز در سالن ۴ در سه جلسه از ساعات ۱۷، ۱۹ و ۲۱:۳۰ میزبان فیلمسازان، منتقدان و اهالی فیلم کوتاه خواهد بود و فیلمهای پویانمایی و داستانی را نقد میکند.
چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۳ در پردیس سینمایی ملت برگزار میشود.
فیلم کوتاه «شطرنج آتش» به کارگردانی و تهیه کنندگی امیررضا دهقانی در بخش مسابقه ملی/ بخش تجربی چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران نمایش داده می شود.
به گزارش ایسنا، این فیلم روز جمعه ۲۷ مهر ساعت ۱۸ و روز دوشنبه ۳۰ مهر ساعت ۱۳ در سالن ۹ پردیس سینمایی ملت برای علاقه مندان سینمای کوتاه به نمایش در می آید.
«شطرنج آتش» در ستایش آثار و اندیشه هنرمندان خلاق و پیشرو در سینمای ایران ساخته شده است و به فیلم مهم و ماندگار «شطرنج باد» به کارگردانی استاد محمدرضا اصلانی ارجاع دارد.
عوامل شطرنج آتش عبارتند از: نوشته و کار: امیررضا دهقانی، تدوین: امیرمحمد چنگیز،
پشتیبانی فنی: اسلوگان استودیو، طراحی پوستر: امیرمحمد چنگیز، تهیه کننده: امیررضا دهقانی، مجری طرح: انجمن سینمای جوانان ایران-دفتر ویژه تهران.
*****
پوستر «فلسطین در چشمهای من» با هوش مصنوعی طراحی شد.
پوستر فیلم کوتاه «فلسطین در چشمهای من» با عنوان بینالمللی «Palestine in my eyes» به کارگردانی سروش البخشی نائینی، در آستانه چهلویکمین جشنواره بینالمللی فلیم کوتاه تهران رونمایی شد.
طراحی این پوستر توسط سیاوش البخشی نائینی صورت گرفته است و مانند خود فیلم، هوش مصنوعی آن را اجرا کرده است. جواد مزلقانی هم طراحی لوگو و تایپوگرافی و مدیریت هنری آن را برعهده دارد.
«فلسطین در چشمهای من» در جشنواره فیلم کوتاه تهران در مسابقه بینالملل در بخش هوش مصنوعی، جمعه ۲۷ مهر و یه شنبه یک آبان، به ترتیب در ساعت ۱۵ و ساعت ۱۸ در پردیس سینما گالری ملت اکران خواهد شد.
«فلسطین در چشمهای من» اولین فیلم هایپر رئال ساخته شده با هوش مصنوعی در ایران است که در آن شاهد حفظ و تداوم شخصیت و محیط هستیم و به استناد برخی منابع خبری و درگاههای بینالمللی، این فیلم اولین ساخته هوش مصنوعی با ویژگیهای ذکر شده در جهان است.
گفتنی است که برای تولید عکس از «Midjourney» و «ChatGPT۴»، برای متحرکسازی از «Runway AI» و برای صدا و تولید موسیقی نیز از ظرفیت «UDIO» بهره برده که کارایی همگی در بستر هوش مصنوعی است.
در خلاصه داستان این فیلم کوتاه آمده است: «دانشمند فلسطینی فعال در حوزه هوش مصنوعی، حقیقت جنگ را از فرزند نابینای خود با ساخت یک دستگاه واقعیت مجازی پنهان میکند.»
فهرست عوامل فیلم کوتاه «فلسطین در چشمهای من» عبارت اند از:
تهیه کننده و کارگردان: سروش البخشی نائینی، نویسنده: سروش البخشی نائینی و سیاوش البخشی نائینی، مشاور فرهنگی فیلمنامه: حانیه قاسمیان، تولید عکس: سیاوش البخشی نائینی و فرشاد سالمی کوهستانی، تولید شده در بستر: Midjourney و ChatGPT۴، متحرک سازی و لیپسینک: سروش البخشی نائینی، سیاوش البخشی نائینی، شقایق تنگستانی، Runway AI: تولید شده در بستر، تدوین: سیاوش کردجان، صداگذار: محدثه تیموری، دستیاران تولید عکس: محمد کفیلی، حدیث شفیعی، فردین زمانی، شایان جعفری، فاطیما رحمانی و امیرحسین حاج محمدحسنی نژاد، دستیاران متحرک سازی و لیپسینک: ودیان زویداوی، مهدی مساعده، سهیل ابراهیمیون و امیر شاهان پورحکمت، دستیار تدوین: شقایق تنگستانی، اصلاح رنگ و نور: سامان مجد وفایی، افتر افکت: حوریه رجایی، دوبله: محمد شعبانی، بازآفرینی صدای شخصیتها: رضا رضایی، طراح کاور موسیقی: سیاوش البخشی نائینی، تولید شده در بستر: UDIO، موسیقی استفاده شده در فیلم: زنده یاد فَیروز قطعه «زهره المدائن»، شعر و دکلمه: زنده یاد محمود درویش، شعر «در رثای ادوارد سعید»، پشتیبان فنی: فاطمه عزیزی، مترجم عربی و انگلیسی: حانیه قاسمیان و با تشکر از هانیه کمری، طراح پوستر: سیاوش البخشی نائینی، طراحی لوگو، تایپوگرافی و تیتراژ: جواد مزلقانی، تیزر: حسینرضا بیانوندی، مشاور رسانهای و تبلیغات: محمد کفیلی و تهیه شده در: انجمن سینمای جوانان ایران.
*****
کدام فیلمهای کوتاه برگزیده از «کن»، «برلین»، «ونیز»، «کلرمون» و «نشویل» به ویترین «تهران» رسیدهاند؟
فیلمهایی که پیش از این سابقه نمایش و کسب جایزه در رویدادهای معتبر سینمای دنیا را داشتهاند، در بخش بینالملل چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران نمایش داده میشوند.
به گزارش ستاد خبری چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، مهمترین رویداد سینمای کوتاه ایران در دوره چهل و یکم میزبان بیش از ۱۰۰ فیلم در بخش بینالملل است که برای دریافت جوایز این جشنواره و راهیابی مستقیم به جوایز اسکار ۲۰۲۵ رقابت میکنند. در این دوره نیز شماری از فیلمهای خارجی، پیشتر در معتبرترین جشنوارههای بینالمللی سینمای جهان حضور داشته و گاهی جایزه گرفتهاند. پس از گزارش نخست درباره ۹ فیلم مهم این دوره از چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، این گزارش به ۷ فیلم دیگر از مهمترین آثاری که قرار است در این دوره جشنواره به نمایش درآیند، میپردازد.
از برلیناله به تهران
«آبنبات ترش» (Anaar Daana) از جمله آثار منتخب جشنواره فیلم برلین است که در بخش رسمی نسل Kplus این رویداد حاضر بود و حالا به جشنواره فیلم کوتاه تهران میآید. این فیلم محصول هند به کارگردانی نیشی دوگار، در زمان ۲۰ دقیقه، درباره دختر ۵ ساله هندی است که با خواهر و برادرش زندگی میکند و عاشق نوعی آبنبات ترش است. دنیای او با وقوع اتفاقی غمانگیز، زیرورو میشود.
«آبنبات ترش» قرار است شنبه ۲۹ مهرماه در سانس سوم (ساعت ۱۸) و سهشنبه اول آبانماه در سانس دوم (ساعت ۱۵:۳۰) در خانه جشنواره نمایش داده شود.
منتخب کن اکران میشود
«سپیدهدم» (Crack of Dawn ) فیلمی ۲۹ دقیقهای محصول اسپانیا در ژانر درام خانوادگی است که آنا یارگوئس کارگردانی کرده. این فیلم که در بخش سینهفونداسیون جشنواره فیلم کن ۲۰۲۳ حضور داشت، درباره یک خانواده روستایی است که باید خانه اجدادیشان را رها کنند و بروند.
«سپیدهدم» جمعه ۲۷ مهرماه در سانس سوم (ساعت ۱۸) و سهشنبه اول آبانماه در سانس اول (ساعت ۱۳) در محل خانه جشنواره به نمایش درمیآید.
تماشای منتخب کلرمون-فران در تهران
«به جان خودم قسم» (Cross My Heart and Hope to Die) فیلمی ۱۷ دقیقهای در ژانر درام، محصول فیلیپین است که توسط سم ماناکسا کارگردانی شده. این اثر بعد از حضور در بخش اصلی مسابقه جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه کلرمون-فران و بخش افقهای جشنواره فیلم ونیز، حالا به جشنواره فیلم کوتاه تهران آمده است. «به جان خودم قسم» داستان کارمندی است که دستمزدش را دریافت نمیکند، ولی با یک رابطه عاشقانه، آرامش را در زندگیاش نگه میدارد.
نمایش این فیلم در سانس اول (ساعت ۱۳) روز یکشنبه ۲۹ مهرماه و سانس چهارم (ساعت ۲۰:۳۰) روز سهشنبه اول آبانماه در خانه جشنواره صورت خواهد گرفت.
نمایش اختلاف طبقاتی به سبک سینمای اسپانیا
فیلم «هیچکدام از آنها» (Nada de todo esto) دیگر فیلم اسپانیاییزبان بخش بینالملل جشنواره فیلم کوتاه تهران، محصولی از سینمای آرژانتین است که پیش از این نمایش در جشنوارههای فیلم کن و فیلم تورنتو را تجربه کرده است. پاتریسیو مارتینز و فرانسیسکو کانتون مشترکا کارگردانی این درام ۱۷ دقیقهای را بر عهده دارند. «هیچکدام از آنها» درباره مادر و دختری است که هنگام رانندگی در محله ثروتمندان، در حالی که نگاهشان به خانههای آنهاست، ناگهان به سمت باغچه یک عمارت منحرف میشوند.
این فیلم قرار است یکشنبه ۲۹ مهرماه در سانس دوم (ساعت ۱۵:۳۰) و سهشنبه اول آبانماه در سانس سوم (ساعت ۱۸) در خانه جشنواره نمایش داده شود.
سفر الاغها به کن و تورنتو
«یک بیگانگی کامل» (Perfectly a Strangeness) فیلمی در ژانر درام علمی-تخیلی و محصول کاناداست که پیش از نمایش در تهران، رقابت در جشنواره فیلم کن و جشنواره فیلم تورنتو را تجربه کرده است. این اثر ۱۵ دقیقهای به کارگردانی آلیسون مکآلپاین، درباره سه الاغ است که یک رصدخانه متروکه را کشف میکنند.
«یک بیگانگی کامل» یکشنبه ۲۹ مهرماه در سانس چهارم (ساعت ۲۰:۳۰) و سهشنبه اول آبانماه در سانس اول (ساعت ۱۳) در محل خانه جشنواره به نمایش درمیآید.
انیمیشنی از برلین در راه تهران
پویانمایی «سامنی» (Somni) از جمله آثار منتخب جشنواره فیلم برلین در بخش نسل Kplus است که به جشنواره فیلم کوتاه تهران آمده. این اثر ۳ دقیقهای محصول آلمان که با کارگردانی سونیا روهلدر ساخته شده، درباره خواب یک بچهمیمون است.
پویانمایی «سامنی» برای اکران در سانس چهارم (ساعت ۱۸) روز جمعه ۲۷ مهرماه و سانس دوم (ساعت ۱۵:۳۰) روز سهشنبه اول آبانماه در خانه جشنواره برنامهریزی شده است.
فیلم «چای» (Tea) به کارگردانی بلیک وینستون رایس که در جشنوارههای فیلم کن و نشویل حضور داشته، در جشنواره فیلم کوتاه تهران نمایش داده میشود. این محصول آمریکا در ۱۲ دقیقه، قصه پسری مبتلا به آلرژی را روایت میکند که در حال ابراز علاقه به دختر رویاهایش، ناگهان توسط یک زنبور گاوی گزیده میشود. هنرپیشه اصلی این اثر مایکل گاندولفینی فرزند جیمز گاندولفینی است که با سریال «سوپرانوها» شناخته میشود.
نمایش «چای» در در سانس سوم (ساعت ۱۸) روز جمعه ۲۷ مهرماه و سانس دوم (ساعت ۱۵:۳۰) روز یکشنبه ۲۹ مهرماه در خانه جشنواره صورت خواهد گرفت.
چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۳ در پردیس سینمایی ملت برگزار میشود.
هیات نظارت بر شمارش آرای مردمی چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران متشکل از نادره ترکمانی، میترا مهتریان، سعید کشاورز و رضا فهیمی معرفی شدند.
گروهی متشکل از چهار فیلمساز مسئولیت نظارت بر شمارش بخش آرامی مردمی چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران را برعهده گرفتند. بر اساس این خبر نادره ترکمانی، میترا مهتریان، سعید کشاورز و رضا فهیمی از کارگردانان شناخته شده سینمای کوتاه و بلند، در هر روز از جشنواره بر نحوه شمارش آرای مردمی نظارت داشته و فیلمهای در صدر فهرست آرای مردمی را اعلام میکنند.
آمار روزانه مخاطبان فیلمها به جز روز اول و پایانی نمایش فیلمها هر شب ساعت ۲۰ توسط سعید نجاتی اعلام میشود.
شمارش آرای مردمی جشنواره فیلم کوتاه تهران به سیاق دوره چهلم برعهده کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران است.