ترامپ کنگره آمریکا را رسماً تهدید کرد

کدخبر: 2367285

رئیس جمهور ایالات متحده روز چهارشنبه کنگره این کشور را رسماً تهدید کرد که تلاش‌های این نهاد قانونگذاری برای ممانعت از فروش تسلیحات نظامی به امارات متحده عربی را وتو خواهد کرد.

«دونالد ترامپ» روز چهارشنبه قانونگذاران در کنگره این کشور را رسماً تهدید کرد که تلاش‌های این نهاد قانونگذاری برای ممانعت از فروش تسلیحات نظامی با ارزشی بالغ بر ۲۳ میلیارد دلار به امارات متحده عربی را وتو (رأی منفی) خواهد کرد.

این در حالی است که مجلس سنای ایالات متحده قرار است اواخر روز چهارشنبه به وقت محلی قطعنامه‌های عدم موافقت با فروش تسلیحات نظامی به امارات را به رأی گذارد.

کاخ سفید با صدور یک بیانیه مدعی شد که در پی توافق‌های اخیر ابوظبی- تل آویو برای عادی سازی روابط، طرح‌های ترامپ برای فروش تسلیحات نظامی با «توانا ساختن امارات به [ایجاد] بازدارندگی در برابر تهدیدها و رفتارهای تهاجمی و فزاینده ایران (!)» به طور مستقیم از سیاست خارجی و اهداف امنیت ملی آمریکا حمایت می‌کند.

با این حال تهدید ترامپ به وتو امری دور از انتظار نبود. دولت ترامپ روز دهم نوامبر به کنگره ایالات متحده اعلام کرد که با فروش تسلیحات نظامی به امارات متحده عربی موافقت کرده است.

تسلیحات موردنظر در این قرارداد شامل محصولات شرکت‌های لاکهید مارتین، جنرال اِتامیکز، و رایثون تکنولوژی است که تسلیحاتی همچون ۵۰ فروند جت جنگنده اف -۳۵ (پیشرفته‌ترین جت جنگنده جهان) با بیش از ۱۴ هزار فروند بمب و مهمات نظامی است و همچنین این قرارداد، دومین قرارداد بزرگ فروش پهپادهای آمریکایی به یک کشور واحد بشمار می‌رود.

اما طبق قوانین ایالات متحده، این گونه معامله‌های تسلیحاتی مستلزم بررسی و بازبینی در کنگره است و از این رو، به سناتورها این فرصت داده می‌شود که به قطعنامه‌های عدم موافقت [با این معامله‌های تسلیحاتی] رأی موافق دهند.

اما این قطعنامه‌های کنگره تنها در صورتی مثمر ثمر خواهند بود که هم در مجلس سنای تحت رهبری جمهوری‌خواهان و هم در مجلس نمایندگان با اکثریت دموکرات تصویب شوند و در هر دو مجلس نیز برای بی اثر سازی رأی منفی ترامپ اکثریت دو سوم آرا را کسب کنند.

با این حال، منتقدان می‌گویند که دولت ترامپ در تلاش است تا در ادامه اقدامات خود در مسیر عادی سازی روابط میان امارات و اسرائیل، روند فروش این تسلیحات نظامی را به جلو بیاندازد و از این روی تاکنون اطلاعات بسیار اندکی، از جمله در مورد تدابیر تأمینی این قرارداد، ارائه کرده است.

«خبرگزاری مهر»

ارسال نظر: