وزارت نفت: وزارت نیرو فرافکنی نکند
وزارت نفت اعلام کرد که عامل قطعی برق کمبود گاز نیست و وزارت نیرو باید درست سیاستگذاری کند
نسیمآنلاین: مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی توانیر در مورد وضعیت تامین برق در کشور گفت: بارش برف و یخبندان و تداوم سرمای هوا تا هفته آینده و افزایش مصرف گاز خانگی، تجاری و صنایع خرد و محدودیتهای ایجاد شده در روند تامین و انتقال گاز، موجب شده تا برای حفظ پایداری شبکه برق کشور، ضرورت مصرف بهینه انرژی و نگهداشت ذخایر سوخت نیروگاهی و تامین برق مشترکان، صرفهجویی و همکاری مشترکان اهمیت دو چندان یابد.
مدیرعامل توانیر در عین حال گفت که تامین سوخت مورد نیاز نیروگاهها توسط همکاران وزارت نفت در حال انجام است، اما حفط روند کنونی برای تامین برق مورد نیاز کشور نیازمند همکاری همه هموطنان و صرفهجویی در مصرف برق و گاز به میزان ۱۰ درصد است تا روند تامین انرژی کشور به طور مناسبی تداوم یابد.
به گزارش خبرگزاری توانیر، محسن ذبیحی هم در مورد قطعی برق گفت: ورود موج جدید سرما و بارش برف و باران در سراسر کشور موجب شد تا مصرف گاز در بخشهای خانگی و تجاری افزایش یابد و با توجه به این که نیروگاهها برای تولید برق از سوخت مایع استفاده میکنند، افزایش مصرف سوخت در بخش خانگی و سایر حوزهها موجب شده تا تامین سوخت نیروگاهها با اختلال مواجه شود و ما نتوانیم سوخت مورد نیاز نیروگاهها را به حد کفایت تامین کنیم که این امر کاهش تولید برق در نیروگاهها را به دنبال داشته است.
وی افزود: از این رو و به منظور حفظ پایداری شبکه سراسری و امکان تامین برق پایدار برای همه مشترکین و با توجه به کاهش تولید نیروگاهها لاجرم از اعمال مدیریت در برخی حوزهها شدیم، اما انتظار داریم با همکاری و همراهی مردم و کاهش مصرف گاز و برق بتوانیم تامین برق پایدار را داشته باشیم.
معاون هماهمگی توزیع توانیر در عین حال ابراز امیدواری کرد با تامین سوخت کافی برای نیروگاهها و همراهی و همکاری مردم در صرفه جویی انرژی از اعمال مدیریت بار و خاموشی در حوزه خانگی و سایر بخشها جلوگیری کنیم.
وزارت نفت به اظهاراتی از این دست واکنش نشان داد و عامل قطعی برق را خود وزارت نیرو معرفی کرد. به گزارش شانا تأمین پایدار انرژی در کشور مستلزم مدیریت دقیق سبد سوخت از سوی نیروگاههاست. این سبد شامل گاز طبیعی، نفتگاز و نفتکوره است که درمجموع به آن «سوخت معادل» گفته میشود. برنامهریزی صحیح در مصرف این سوختها، نقش کلیدی در جلوگیری از مشکلات احتمالی در تولید برق دارد.
در حالی که آمارها نشان میدهد مدیریت صحیح سبد سوخت میتوانست از مشکلات اخیر جلوگیری کند، وزارت نیرو به جای تمرکز بر سیاستگذاری صحیح و اجرای مصوبات مرتبط با مصرف سوخت مایع، تلاش دارد با فرافکنی، کمبود گاز را عامل اصلی خاموشیها جلوه دهد. این در حالی است که تأمین گاز و سوخت مایع، حتی فراتر از تعهدات انجامشده و در بسیاری از روزها بیش از میزان تکلیفشده به نیروگاهها تحویل داده شده است. نادیده گرفتن این واقعیت و چشمپوشی از نقش مدیریت نامناسب سوخت معادل، نهتنها مشکل را حل نمیکند، بلکه میتواند زمینهساز چالشهای مشابه در آینده باشد.